I høst skrev Rett24 om advokatfirmaet Lund & co, som nå har fått et flertall av kvinnelige partnere. Fortsatt er de en sjelden fugl i så måte.

En opptelling Dagens Næringsliv har gjort blant enkelte store firmaer, viser at det er lite fremdrift i å oppfylle forsettene om bedre kjønnbalanse. Fra nyttår har mange tatt opp nye partnere, og menn er i klar dominans.

Wiersholm, Thommessen, BA-HR og Wikborg Rein har tilsammen tatt opp 14 nye partnere. Av disse var 3 kvinner.

Kunngjøringene på Rett24s nytt om navn-spalte har også hatt tung mannsdominans den siste uken. Advokatfirmaet Brækhus har kunngjort fem nye menn som partnere, Kvale og Eurojuris to nye menn hver. 

Annonse

Har du prosedyreerfaring, og trives med å arbeide med rettsprosesser innenfor erstatnings- og forsikringsrett?

Høy prosent i BA-HR

For BA-HR og Wiersholms del, skal det sies at kvinneprosenten var svært langt over snittet. Firmaene tok opp to partnere hver seg fra nyttår - i begge tilfeller én kvinne og én mann. Thommessen tok opp fem menn, mens Wikborg Rein tok opp fire mannlige og én kvinnelig partner.

Managing partner Sverre Tyrhaug forteller til DN at Thommesen har som mål å øke andelen kvinnelige faste advokater, senioradvokater og partnere.

– Vi jobber hardt med å øke andelen kvinnelige senioradvokater, da vi har et flertall kvinnelige fullmektiger og 50/50 på fast advokat nivå. Nå i januar var fire av seks opprykk til senioradvokater kvinner og vi har en tredjedel kvinnelige senioradvokater, et tall vi gjerne vil ha opp til minst 50 prosent, sier han til avisen.