Tono krever erstatning fra RiksTV for at de ikke klarerer opphavsrettsbeskyttede musikkrettigheter når musikken sendes ut i nettet til RiksTV.

Saken omfatter en mengde TV-kanaler, og dersom i Tono vinner frem med påstanden om at RiksTV plikter på klarere, vil de antagelig kunne kreve flere titall millioner i royalties.

Annonse

Rådgiver/seniorrådgiver - Sekretariat for partnerdrapskommisjonen

- Tolker feil

RiksTV bestrider kravet, og mener ansvaret etter åndsverkloven ligger på kringkasterne, og ikke på distributøren. Prosessfullmektig for RiksTV Andreas Bernt har i sluttinnlegget anført at tingretten har tolket åndsverkloven i strid med EU-retten, og at dersom dommen blir stående vil kringkasterne ikke lenger ha ansvar for å klarer rettigheter etter åndsverkloven.

Tono vant sist

Da Oslo tingrett behandlet saken, ble konklusjonen at RiksTV foretar en selvstendig tilgjengeliggjøring og offentlig fremføring som de plikter å betale for.

"At RiksTV utfører en slags samfunnsoppgave ved at selskapet distribuerer TV-program gjennom et nett som nesten kan nå alle husstander i Norge og er etablert gjennom politiske beslutninger, kan ikke unnta RiksTVs kommersielle virksomhet fra åndsverklovens alminnelige regler", heter det i dommen.

Det er satt av fem dager til saken.