Millionene kommer til å regne over alle som er involvert i det som formodentlig blir en av de virkelig store børsnoteringene i Norge i 2018. Honarerene til rådgiverne er beregnet å komme opp mot 200 millioner.

Advokatfirmaet Thommessen endte med det gjeveste oppdraget, som rådgiver for både Elkem og den selgende kinesiskkontrollerte aksjonæren Bluestar. 

Bare et steinkast unna i Vika i Oslo, rådgir advokatfirmaet Schjødt gruppene av «global coordinators» og «bookrunners», der norske ABG Sundal Collier, Carnegie og Nordea inngår.  

Annonse

Jurist med interesse for EØS-rett – rådgiver/seniorrådgiver

Prospekt

Dette fremkommer av prospektet som ble offentliggjort mandag. Totalverdien av Elkem antas å ligge mellom 17 og 19 milliarder kroner.

Advokatfirmaet Schjødt ved partner Viggo Bang-Hansen bekrefter at firmaet er engasjert i saken av tilretteleggerne, men vil ikke kommente saken utover det.

Bang-Hansen kom til Schjødt i 2003, etter tre år som juridisk rådgiver hos Norges Fondsmeglerforbund. Han har vært partner siden 2008.

SANDS i valgkomiteen

Etter å ha sittet i Elkems styre siden 2011, gikk advokat Sverre S. Tysland nylig ut av styret. Nå blir han leder av selskapets nyopprettede valgkomité. Tysland er partner i advokatfirmaet SANDS, og har en fortid i advokatfirmaet Selmer. I valgkomiteen får han selskap av SANDS-kollegaen Anne Kjølseth Ekerholdt, også hun ex-Selmer.

Valgkomiteen innstiller kandidater til styreverv og honorarer til styremedlemmer. Alle styremedlemmene er på valg neste år.

Annonse

Fag- og opplæringsansvarlig tung tvang (vikariat), Namsfogden i Innlandet

Industrihistorie

Det var pionerene Sam Eyde, Marcus Wallenberg, Knut Wallenberg og Knut Tillberg som i 1904 stiftet Det Norske Aktieselskap for Elektrokemisk Industri (Elektrokemisk). I 1969 byttet selskapet til det noe nettere navnet Elkem.

Etter at Orkla ovettok selskapet i 2004, ble selskapet tatt av børs i 2005, etter 90 år på det frie markedet. Under Orklas refokusering mot å bli et mer rendyrket merkevarekonsern, ble så Elkem i 2011 solgt til kinesiske Bluestar. Det var Selmer som representerte Bluestar da selskapet kjøpte Elkem i 2011. Thommessen var involvert også den gang, som representant for Orkla.

Gjennom børsnoteringen vil Bluestar nå hente inn kapital til å finansiere to store oppkjøp i Kina.

– Oppkjøpene gjør at vi får en markedsandel i Kina innenfor silikon på 14 prosent og blir verdens tredje største i silikonkapasitet, sa administrerende direktør i Elkem, Helge Aasen, til DN i februar.