Da klageren flyttet inn i San Jose-området i Valencia i 1962, var området en fredelig plett i den historiske byen. Det skulle ikke vare.

I 1974 bestemte byrådet at nabolaget skulle åpnes opp for uteliv, og siden da har den nå 87 år gamle mannen kjempet en utrettelig kamp for nattefreden. 

I 1994 ble han leder av nabolagsforeningen, og begynte å kjøre rettslige prosesser mot kommunen. Det endte i 2011 med tommelen ned fra den spanske grunnlovsdomstolen, som blant annet mente at mannen ikke i tilstrekkelig grad hadde bevist årsakssammenheng mellom sin diagnostiserte angstdepresjon og bråket fra nattklubben i kjelleren.

Annonse

Er du jurist, revisor, økonom eller samfunnsviter med stor tallforståelse; se hit!

Vant til slutt

Tirsdag kom menneskerettsdomstolen i Strasbourg til at Spania har krenket 87-åringens rett til privatliv etter EMK artikkel 8. EMD mener støyreguleringene som var blitt innført i området ikke hadde noen hensikt, all den tid de ikke ble håndhevet.

- Menneskerettsdomstolen har gjentatte ganger understreket at det ikke er tilstrekkelig at det finnes håndhevingsmekanismer, de må også bli brukt på en effektiv og passende måte. (..) Faktum i saken viser at klageren har vært utsatt for en alvorlig begrensning i sin rett til respekt for sitt hjem, som en følge av myndighetenes  manglende vilje til å håndtere de nattlige forstyrrelsene, skriver EMD.

Den 87 år gamle angstherjede mannen blir i dommen tilkjent 7000 euro i oppreisning.

Les hele dommen her