I Møre og Romsdal tingrett har det i høst vært utlyst et embete som tingrettsdommer. Tingretten rettssteder i Kristiansund, Molde, Ålesund og Volda, og embetet som nå har vært utlyst, er tiltenkt kontorplass i Ålesund. Ni søkere meldte seg, og den som er innstilt på topp er en av de to som var unntatt fra den offentlige søkerlisten.

Annonse

Vi søker advokater/advokatfullmektiger

Fra Schjødt

Unntak fra offentlighet innebærer nomalt at søkeren er advokat i privat praksis, og så også denne gang. Øverst på listen har innstillingsrådet plassert Kristin Fjellby Grung, som i dag er partner i Adviso Advokatfirma i Ålesund. Grung sitter i Advokatforeningens lovutvalg for arbeidsrett, og har tidligere vært i Advokatfirmaet Schjødt AS fra 2000 til 2013. Hun har også bakgrunn fra kommuneadvokaten i Ålesund.

På andre og tredje plass har rådet innstilt tingrettsdommar Jonny Kvistad fra Midtre Hålogaland tingrett, og nemndleder i Utlendingsnemnda Kristoffer Blaas Wallann.

Byfogden

Den andre stillingen innstillingsrådet behandlet mandag, var det ledige embetet i den såkalte avdeling åtte i Oslo tingrett. Dette er den avdelingen som tidligere var Oslo byfogdembeter.

Åtte søkere meldte seg, og på første plass har rådet innstilt seniorrådgiver i Finanstilsynet Jørgen Reinholdtsen. Han har fra tidligere lang erfaring som utreder i Høyesterett og EFTA-domstolen.

På andre og tredje plass har rådet innstilt advokat i Telenor Nina Borthen og nemndledar i Utlendingsnemnda Kristoffer Blaas Wallann. Sistnevnte er altså innstilt til begge de to stillingene.