Årets andre møte i Innstillingsrådet for dommere ble holdt mandag denne uken. Der ble innstilt til ett ledig embete i Bergen tingrett, ett ledig embete i Vestfold tingrett, ett ledig embete som lagmann i Hålogaland lagmannsrett, samt et knippe konstitusjoner.

Til embetet i Bergen meldte det seg ni søkere. Begge de to som ble innstilt på topp var unntatt fra den offentlige søkerlisten. Rådet har innstilt:

  1. Advokat Silje Karine Nordtveit
  2. Advokat Knut Henrik Leknes
  3. Konstituert tingrettsdommer Britt Eren Meling

Annonse

Vi søker advokat eller advokatfullmektig i Fredrikstad

Nordtveit er i dag i Haver Advokatfirma, og har en phd-grad fra Universitetet i Bergen. Hun skrev der avhandlingen «En formuerettslig analyse av fordringens stiftelsestidspunkt», om insolvensrett, panterett og alminnelig obligasjonsrett. Avhandlingen er utgitt under tittelen «Når oppstår en fordring?».

Til stillingen i Vestfold var det 13 søkere. Også her var det en kandidat fra den ikke-offentlige søkerlisten som kom ut på topp. Rådet har innstilt: 

  1. Advokat Johanne Ugulen Bærland
  2. Tingrettsdommer Lena Fagervold
  3. Konstituert tingrettsdommer Roger Edvard Rosvoll

Bærland er i dag advokat i Sands, og er ifølge deres hjemmeside spesialisert innenfor individuell og kollektiv arbeidsrett. Hun oppgis også å ha erfaring innen selskapsrett, transaksjoner, kontraktsrett og fast eiendom.

Til embetet som lagmann i Hålogaland lagmannsrett har rådet innstilt begge de to søkerne, som var lagdommer Bjørnar Eirik Stokkan, og konstituert sorenskriver ved Øst-Finnmark tingrett Kåre Skognes, med Stokkan på første plass.

Stokkan har vært lagdommer ved Hålogaland siden 1999.

Protokollen fra møtet finner du her