Da hovedforhandlingen startet mandag, erkjente den pensjonerte tingrettsdommeren straffskyld etter tiltalen. 

Den tiltalte 74-åringen var frem til 2011 tingrettsdommer i en tingrett på Østlandet, men sa opp stillingen da han ble pågrepet for beføling av og seksualisert chatting med mindreårige. For dette ble han dømt til åtte måneders fengsel.

Siden er han dømt for lignende forhold begått frem til 2013, mens forholdene han nå står tiltalt for, ble begått våren 2018.

Doblet strafferamme

Da den tre dager lange hovedforhandlingen ble avsluttet onsdag, la politiadvokat Kari Kirkhorn ned påstand om to år og seks måneders fengsel.

– Fordi han er dømt for tilsvarende forhold tidligere, og det ganske nylig, så følger det av loven at strafferammen dobles. Derfor har vi valgt å legge ned en streng påstand. Så blir det opp til retten å vurdere, sier Kirkhorn til Rett24.

Forsvarer Hans Petter Klevenberg Haugen anførte i sin prosedyre at påstanden er for høy.

– Jeg prosederte på at dette er en altfor streng påstand, og at halvannet år vil være et mer rimelig nivå, sier Haugen.

Befølte barn

Etter tiltalen befølte 74-åringen, i løpet av én ettermiddag i fjor vår, en rekke jenter i alderen 9 til 11 år. Forholdene skjedde i nærheten av Lambertseter i Oslo.

Han er også tiltalt for seksualisert chatting med en person som på chatten opplyste at hun var mindreårig.

Fra tidligere er han blant annet dømt for å beføle en 11 år gammel jente på toget. Av Borgartings dom fra den gang, i 2015, fremgår det at mannen hadde brukt sin dommertittel til å oppnå tillit.

Lagmannsretten skrev i avgjørelsen at det etter rettens syn var «særlig grovt at han utnyttet den tillit man nyter som dommer».