Denne uken har Arbeidslivsdagene (ALD) blitt arrangert ved universitetet i Bergen. Tilsammen 78 aktører fra arbeidslivet har deltatt på messedagene.

– ALD er en informasjonsportal som skal presentere arbeidsmuligheter som finnes både under og etter jusstudiene. Vi har forsøkt å få et bredt spekter av arbeidsgivere til å delta, sier jusstudent og leder for ALD Bergen, Victoria Høyersten Holm.

ald6.jpg
Victoria Høyersten Holm

Messedagene har gått over tre dager og bestått av en frivillig, en offentlig og en privat dag.

– I tillegg har vi i forkant av messedagene arrangert foredrag, bedriftspresentasjoner og CV og jobbsøkerkurs, forteller Høyersten Holm.

Under ALD har studentene mulighet til å søke på traineestillinger.

– Før og under messedagene kan studentene sende inn elektroniske søknader til aktørene. Vi har et samarbeid med CVideo, som er en digitalisert søknadsordning, sier Høyersten Holm.

Fortjent fokus

Nytt av året var at det ble arrangert en egen frivillig dag. Tidligere har de frivillige organisasjonene stått på stand under den offentlige dagen.

– Vi har valgt å arrangere en egen frivillig dag for å legge til rette for at frivillige organisasjoner skal få et fortjent fokus, og gjøre det lettere for dem å treffe sin målgruppe, poengterer ALD-leder Victoria Høyersten Holm.

ald5.jpg
Trond Torsvik og Silje Juul Anthonsen.

Rett24 har snakket med tre av arbeidsgiverne som deltok på henholdsvis frivillig, offentlig og privat dag under arbeidslivsdagene:

Aktør på frivillig dag: Gatejuristen

– Frivillige studenter er avgjørende for å opprettholde Gatejuristens tilbud. For oss er det helt essensielt å være til stede under ALD for å få studenter til å søke hos oss. Vi tar inn nye frivillige studenter hvert år gjennom ALD, sier juridisk rådgiver i Gatejuristen, Trond Torsvik.

– Hva slags inntrykk har dere av studentene som deltar på dagene?

– De er nysgjerrige og interesserte i frivillig arbeid, sier Torsvik.

Aktør på offentlig dag: Høyesterett

ald4.jpg
Magnus Johan Færø og Kristian Klem

– Hvorfor bruker Høyesterett tid og ressurser på ALD?

– For å vise oss frem og fortelle om jobbmulighetene studentene har i Høyesterett som studentutredere og sommervikarer, sier utreder i Høyesterett, Kristian Klem.

– Hva slags inntrykk har dere av studentene som deltar på dagene?

– De er nysgjerrige og ønsker å vite mer om hva Høyesterett driver med. Det har vært mange studenter innom standen vår, og vi har snakket mye om utrederjobben, forteller Klem.

ald3.jpg
Christoffer Olstad Simonsen

Aktør på privat dag: Advokatfirmaet Grette

– Hvorfor bruker Grette tid og ressurser på ALD?

– For å rekruttere studenter til traineeopphold og Gretteskolen. Traineeopphold gir et bedre grunnlag for studentene å bli kjent med Grette som firma, og for oss til å bli bedre kjent med studentene. Det øker sannsynligheten for at begge parter tar riktige valg senere i jobbsøkerprosessen, sier Christoffer Olstad Simonsen, advokatfullmektig i Grette.

– Hva slags inntrykk har Grette av studentene som deltar på dagene?

– Et godt inntrykk! De stiller gode spørsmål, og det virker som de tar reflekterte og gjennomtenkte valg med tanke på hvilken karrierevei de ønsker å gå, sier Simonsen.