Om noen for et par år siden lurte på om all rådgivning snart ville skje digitalt uavhengig av geografi, så er det i hvert fall foreløpig ikke blitt slik. Tvert om er det flere firmaer som øker sine lokale tilstedværelser, og fra nyttår kom det to nye eksempler.

I Hordaland har det bergensbaserte advokatfirmaet Kyrre allerede to lokalkontorer, ett i Knarvik og ett i Os. Tirsdag åpnet firmaet sitt tredje lokalkontor, denne gang i Sløvåg. Dette tettstedet ligger i Gulen, og har mye leverandørindustri knyttet til Mongstad-anlegget på motsatt side av fjorden.

«Vi tror på den sterke lokale drivkraften for næringsutvikling og ser Sløvåg som et sentralt område for verdiskaping innen fremtidens bransjer», skriver Kyrre på sine egne hjemmesider.

Annonse

Norsk psykologforening søker to jurister/advokater/advokatfullmektiger

Åpner i Østfold

På Østlandet kunngjorde samtidig Oslo-firmaet Lund & Co at de vil åpne et lokalkontor på Mysen i Østfold. Bakgrunnen er at Lund & Co-advokat Espen A. Volden bor i området, og allerede har flere klienter lokalt.

0A377257-C232-4294-B334-848CAA2063DB_1_201_a.jpeg
Chirsti Erichsen Hurlen og Espen A. Volden, Lund & Co.

– Det er fint å kunne møte klientene der de er. Og etter at denne ballen begynte å rulle har vi dessuten fått flere henvendelse, sev før vi er kommet i gang med noen markedsføring. Det viser at det er interesse for lokale advokatkontorer, sier managing partner Chirsti Erichsen Hurlen.

– Så alt kan ikke gjøres på Teams?

– Alt kan ikke gjøres på teams, og den positive responsen vi har fått så langt tilsier at tilstedeværelse og synlighet er av stor betydning, sier Hurlen.

Bytter på

Espen A. Volden sier at han ser for seg å dele tiden mellom Oslo og Mysen.

– Firmaets spesialkompetanse med det tilhørende sterke faglige fellesskapet er noe jeg verdsetter høyt, i tillegg til det gode arbeidsmiljøet. Men med mulighet for å sitte på avdelingskontoret slipper jeg den lange reiseveien til Oslo hver dag og kan bidra til å tilrettelegge for en bredere tilstedeværelse i regionen, samtidig som jeg kan holde tett kontakt med kollegaene mine i Oslo. Dermed skal det være godt til rettelagt for både familieliv og faglig utvikling, skriver Volden på firmaets egne sider.

Når Volden er i Oslo, skal Mysen-kontoret betjenes av de øvrige advokatene i Lund & Co, opplyser firmaet.