Advokatfirmaet Berngaard ble stiftet i 2007, med ambisjon å være det de kaller et verdidrevet firma. I presentasjonen av seg selv fremhever at deres mål ikke er «et maksimalt overskudd», og at de fokuserer på balanse mellom blant annet jobb og hjem og fritid.

I fjor omsatte firmaet for 35 millioner, ned to millioner fra 2019. Nå gjør de imidlertid et kjempesprang, og øker antall partnere fra åtte til fjorten. Det skjer ved at de sluker nesten hele Advokatfirmaet Sverdrup. Seks partnere og to senioradvokater melder overgang samtidig.

Annonse

Spennende stilling for advokat / advokatfullmektig

– Hva er den overordnede ideen bak denne utvidelsen?

– Advokatfirmaet Berngaard har hatt en klar strategi om vekst både hva gjelder antall hoder og kvalitet siden 2018. Vi har et mål om å bli ca 40 advokater innen 2023. Vi ønsker å være et solid middelstort advokatfirma, attraktivt for kunder og medarbeidere som ser etter noe litt annerledes, men faglig sterkt, i en konform bransje, sier managing partner Inger Roll-Matthisen.

Hun mener Sverdrup-advokatene og Berngaard-advokatene «fant hverandre i kultur, verdier og glede over felles målsetninger».

–Jeg tror vi alle er svært entusiastiske over å ha møtt noen som vil det samme som oss, som har de samme verdiene, og som utfordrer det etablerte, sier Roll-Mathisen.

Advokatene som melder overgang skriver i en pressemelding at de har vært på jakt etter et større miljø, «som deler deres faglige ambisjoner, og som setter mennesket i sentrum».

— Advokatbransjen er hardt rammet av konformitet. Det blir en hvilepute i både kunderelasjoner, arbeidsmetoder og kultur. Til slutt tror alle det kun finnes én vei til Rom. Vi har lenge ønsket å utfordre nettopp det etablerte. Så dukket Berngaard opp, en annerledes arbeidsplass i denne konforme bransjen. You had me at hello, som det heter i filmen, uttaler partner fra Sverdrup, Heidi Grette, i pressemeldingen. Grette har sitt spesialområde innen arbeidsliv.

Berngaards nisjeområder har fram nå vært eiendom, teknologi og media, offentlig sektor og Gründere og SMB. Advokatene som kommer inn i firmaet er

  • Tom Eivind Haug, partner
  • Heidi Grette, parner
  • Henrik Moestue Bang, partner
  • Espen Komnæs, partner
  • Øyvind Collett Skog, partner
  • Hanna Motzfeldt, senioradvokat
  • Ida Kristine Tungehaug, senioradvokat

I tillegg blir også Einar Bratteng partner. Han arbeider for tiden med Norges første PhD i faget avfallsrett og sirkulærøkonomi.

– Vi styrker og spisser oss mot å bli et fullverdig forretningsjuridisk advokatmiljø, sier Roll-Matthiesen.