Den nyansatte direktøren for Gyldendal Rettsdata kommer fra stillingen som CCO i techselskapet Kezzler. Ifølge en pressemelding fra Gyldendal har hun dessuten over 20 års ledererfaring fra globale teknologiselskaper med abonnementsbaserte, digitale tjenester. Hun er utdannet økonom fra Aalborg Universitet.

Ansettelsen kommer mens Gyldendal Rettsdata jobber med å lansere en ny innholdsplattform for brukerne av Rettsdata. Selskapet ble i 2019 hardt rammet da Karnov ansatte rundt halvparten av medarbeiderne deres i én sveip.

– Det var et ganske alvorlig slag. Det var åtte medarbeidere som gikk på dagen, og begynte et annet sted, fortalte daværende leder for Rettsdata, Kristian Skeie, til Rett24 i fjor.

Kjøpte Karnovs kommentarer

At det var akkurat Karnov som skulle overta de ansatte fra Rettsdata, var kanskje en skjebnens ironi. Kjerneproduktet i Rettsdata er nemlig etterlevningene av nettopp Karnovs kommenterte lovsamling. Bakgrunnshistorien er at Gyldendal i 1997 kjøpte opp hele greia, inkludert retten til å bruke navnet Karnov. I 2002 gikk navneretten ut, og merkevaren ble derfor endret til Norsk Lovkommentar.

I fjor lanserte så Karnov sin nye helt kommentarutgave, under det gamle navnet.

– Jeg gleder meg til å lede Gyldendal Rettsdata videre inn i en neste fase. Vi jobber mot å lansere en ny plattform som gir brukerne av Rettsdata høyere verdi gjennom en fleksibel og integrerbar plattformløsning, som samler alt det beste innholdet på ett sted. Rettsdata er et innovativt selskap som er med på å bidra til endring i den juridiske sektoren, sier Bergenstjerna i pressemeldingen.

Jevn vekst

Siste kjente omsetningstall for Gyldendal Rettsdata er fra 2016, da selskapet solgte for 105 millioner. I fjor opplyste de til Rett24 at selskapet de siste 10 årene har vokst mellom 5 og 10 prosent i året. I så fall kan man regne seg fram til at omsetningen i dag ligger et sted rundt 150 millioner kroner.

– Vi er svært fornøyde med å ha fått Cecilie med på laget. Hun har erfaringen og egenskapene som skal til for å lede Rettsdata over i neste fase. Med sin faglige bakgrunn og brede erfaring fra selskaper som har vært gjennom store omstillinger, er vi sikre på at hun vil bidra til å videreutvikle og styrke Rettsdata i årene som kommer, sier Tom Christian Gotschalksen konserndirektør for Tjenester og vekst i Gyldendal. 

Den tredje store aktøren i det kommersielle markedet er Universitetsforlaget, som gjennom sin svært omfattende katalog av faglitteratur har tjenesten Juridika som sitt viktigste våpen.