Det var stor interesse for den ledige stillingen som ble utlyst i Ringerike, Asker og Bærum tingrett før jul. Sist gang et dommerembete ble utlyst til tinghuset i Sandvika, var i 2019. Den gang meldte det seg fire søkere. I 2021 utlyste samme tingrett ett embete med primært kontorsted på Hønefoss. Da kom det inn 16 søkere.

Annonse

Advokat søkes til veletablert kontorfellesskap

Mange søkere

Da søknadsfristen gikk ut i januar, hadde det meldt seg 30 søkere. Blant disse var det flere tingrettsdommere fra andre tingretter, som ønsket å bytte kontorplass til Sandvika. Og det er blant disse innstillingsrådet har funnet alle de tre som er innstilt til det ledige embetet.

På første plass har rådet innstilt Lena Fagervold, som i dag er dommer ved samme tingrett, kontorsted Hønefoss. Hun har tidligere vært dommer ved ved Sør-Trøndelag tingrett. Før det var hun advokat hos Kommuneadvokaten i Ringerike.

På andre og tredje plass er innstilt Anne Marie Sanne Øien, tingrettsdommer i Follo, og Olav Magnus Hohle, tingrettsdommer i Romerike og Glåmdal tingrett.

Ny på Hønefoss

Ettersom Fagervold dermed etter alle solemerker flytter kontoret sitt til Sandvika, har rådet i samme runde innstilt en ny dommer til å fylle hennes embete på Hønefoss. Her er Audun Bendos Rydmark innstilt på topp.

Rydmark er i dag nemndleder i barneverns- og helsenemnda, men har fra tidligere erfaring blant annet som tingrettsdommer fra Senja tingrett. Han har også vært fast advokat i Haavind. 

Kun to søkere er innstilt til denne stillingen, og den andre er Camilla Berg-Hansen, også hun nemndleder i barneverns- og helsenemnda.

Asker og Bærum tingrett flyttet i 2022 til midlertidige lokaler grunnet byggearbeider på tilstøtende eiendommer, og skal etter planen flytte inn i nyoppussede lokaler i det tradisjonsrike tinghuset i Sandvika i løpet av 2025.

Innstillingsrådet har i samme møte innstilt Bjørn Oddmar Berg og Lars Magnus Bergh til nye lagmenn i Frostating.