Agder lagmannsrett har i utgangspunktet 23 dømmende årsverk, og skal nå besette tre av dem på én gang. At så mange embeter lyses ut samtidig pleier normalt å øke søkermassen, og denne runden var ikke noe unntak: 17 søkere meldte seg. Fem av dem ba om unntak fra offentlighet, og det var blant disse fem at Innstillingsrådet for dommere fant førsteplassen: Kluge-partner Atle Degré.

Degré har vært konstituert som lagdommer i Agder siden august, men var før det partner i Kluge i ti år, med selskapsrett og finansmarkeder som spesialfelt. Før det var han i 10 år juridisk direktør ved Oslo børs.

Annonse

Spennende stilling for advokat / advokatfullmektig

På de to andre sikre plassene, har innstillingsrådet innstilt tingrettsdommerne Knut Kolloen fra Nedre Telemark tingrett og Kristine Schilling fra Hegge og Frøland tingrett.

I tillegg er tingrettsdommer Bergny Helene Cammermeyer Ofstad og konstituert tingrettsdommer Liv Shelby innstilt som nummer fire og fem. De samme to er innstilt på topp til det éne ledige embetet i Kristiansand tingrett. Her er i tillegg Wigemyr-partner Ronny Christian Håkonsen innstilt som nummer tre.

Agder lagmannsrett har sete i Skien i Telemark, men har i tillegg to rettssaler i Tønsberg, en i Arendal og to i Kristiansand