Søkerlisten til de ledige embetene i Borgarting besto denne gangen av 12 navn, som er det laveste antallet siden 2017. Søknadsfristen gikk ut for halvannen måned siden, og gjaldt egentlig kun to embeter. På grunn av internt opprykk er det nå i stedet blitt fire.

Annonse

Vi søker jurist med interesse for verdipapirmarkedet

Fire nye

Da Innstillingsrådet for dommere behandlet kandidatene på møtet mandag, ble disse innstilt:

  1. Anne Kristin Vike. Vike er konstituert som lagdommer i Borgarting siden august i år, men har før det vært tingrettsdommer i Drammen i nesten 20 år. Før det var hun utreder i Høyesterett.
  2. Annika Lindström. Lindström har vært konstituert lagdommer i Borgarting siden februar i år, men har vært dommer i Asker og Bærum tingrett siden 2014. Før det var hun hos kommuneadvokaten i Bærum. Tidlig på 2000-tallet var hun seks år i Haavind Vislie, som det het den gangen.
  3. Tomasz Edsberg. Edsberg er den eneste av de fire innstilte som ikke er konstituert som lagdommer i Borgarting. Det var han imidlertid så sent som i vår. Edsberg har ellers lang erfaring som statsadvokat i Oslo og som kommuneadvokat i Bærum
  4. Christopher Haugli Sørensen. Sørensen ble så sent som i august i år konstituert som lagdommer i Borgarting, men har før det vært 14 år i Høyesterett. Han rykket opp til nestleder for utrederne i 2018, og til assisterende direktør for Høyesterett i 2019.

Rett24 får opplyst at kandidater utenfor sikker plass har trukket søknadene. 

De to ekstra embetene er blitt ledige som følge av at lagmennene Christian Lund og Eyvin Sivertsen i sommer ble utnevnt til dommere i Høyesterett.

Det skal derfor også utnevnes nye personer til de tomme lagmennstillingene, og til disse har rådet innstilt lagdommerne Øistein Aamodt og Ida Skirstad Pollen. Begge er allerede konstituert i stillingene.

Kongsvinger og Volda

Til ett ledig embete i Møre og Romsdal tingrett, rettssted Volda, har rådet innstilt Magni Snipsøyr. Hun er allerede konstituert som tingrettsdommer ved samme domstol, men har ellers bakgrunn som advokat i blant annet Wiersholm.

Snipsøyr er innstilt foran jurist i Ulstein kommune Rebekka Valde Bjørnøy.

Til ett ledig embete i Romerike og Glåmdal tingrett, rettssted Kongsvinger, har rådet innstilt Ellen Malmberg på topp. Hun har vært politiadvokat i Innlandet politidistrikt siden 2008.

Malmberg er innstilt foran nemdleder og konstituert tingrettsdommer i Trøndelag tingrett Elisabeth Skjelle Aasdal og konstituert pasient- og brukerombud i Oslo Mette Berget Bråthen.