Det var Sandnesposten som først skrev at det var meldt inn krav på en halv milliard i boet etter en avdød mann fra Sandnes. Kort tid senere kunne Dagens Næringsliv fortelle en lengre historie om hvordan den aktuelle mannen, gjennom sin langvarige advokatvirksomhet i firmaet Bull Årstad, tilsynelatende har lurt investorer til å «låne ut» ut penger til fiktive låntakere.

Lokkemiddelet var skyhøy rente, men for å betale disse rentene var han avhengig av hele tiden å få inn nye «utlån». Til slutt raknet pyramidespillet.

Annonse

Fag- og opplæringsansvarlig tung tvang (vikariat), Namsfogden i Innlandet

Ponzi

– Jeg vil karakterisere dette som den største advokatskandalen i norsk historie. Det har alle karakteristikker av et «Ponzi-opplegg», sier advokat Bård Koppang i Selmer til DN.

Den aktuelle advokaten døde bare dager etter at det i mai ble levert inn arrestbegjæring i mannens eiendeler, får Rett24 bekreftet. Han var da også politianmeldt av sine egne kolleger i firmaet, skriver DN.

– Uvirkelig

Firmaene Selmer og Haver er nå leid inn for å få oversikt over boet.

– Vi ble tirsdag gjort kjent med at en av våre tidligere kolleger gjennom mange år er død. Våre tanker går til hans nærmeste familie. Flere av advokatfirmaets ansatte har også kjent avdøde gjennom mange år og er overrasket over det vi har funnet ut den siste tiden. Dette er uvirkelig, og vi er rystet, sier daglig leder Lars Kåre Pedersen i Bull Årstad, sier DN.

Foreløpig er det etter det Rett24 får opplyst lite kunnskap om hvor pengene er blitt.