Informasjonsansvarlig ved Juridisk fakultet, Steinar Hafto Myhre, sier til Rett24 at fakultetet fikk beskjed fra en vekter som oppdaget skadeverket.

Domus Juridica åpnet i januar 2020, med mer enn mer enn 3000 sitteplasser og kontorer til 200 ansatte.

Annonse

Codex Advokat søker advokater

– Det er kun materielle skader, ingen personskader. Hendelsen ble oppdaget av en vekter, og gjerningsmannen ble tatt hånd om av politiet, opplyser informasjonsansvarlig Steinar Hafto Myhre ved Juridisk fakultet.

– Vi har ingen grunn til å tro at vedkommende har noen tilknytning til fakultetet. Han tatt seg inn etter stengetid, og det fremstår for oss som tilfeldig at akkurat dette bygget er utsatt for dette.

Myhre opplyser at Domus Juridica blir stengt ut dagen.

– Vi må rydde og sikre, det er et godt stykke arbeid som må gjøres, så det blir ingen undervisning i bygget i dag. Vi regner med å åpne igjen i morgen, sier Myhre.

NTB_AflBNK3Fed0.jpg
(Foto: Emilie Holtet/NTB)

Jourhavende jurist Helge Skåland i Oslo politidistrikt sier til Avisa Oslo at politiet fikk første melding om hærverket klokken 23.40 mandag kveld, og at politiet var raskt på stedet.

– Politiet fikk melding om en person som ramponerte fakultetet like før midnatt. Han ble pågrepet utenfor bygget, sier Skåland.

Ifølge avisen er den pågrepne en mann i 40-årene. Han er siktet for grovt skadeverk. Det er uklart når han vil bli avhørt. Skåland sier i en pressemelding fra politiet at den siktede ble tatt med til legevakten for vurdering av helsetilstanden.

– På bakgrunn av vurderingen der, er han nå ivaretatt av helsevesenet, sier Skåland, ifølge NTB.