Da hovedforhandlingen startet i går, erkjente 74-åringen straffskyld etter tiltalen. Det opplyser forsvarer Hans Petter Klevenberg Haugen til Rett24.

Den tiltalte var frem til 2011 tingrettsdommer i en tingrett på Østlandet, men sa opp stillingen da han ble pågrepet for beføling av og seksualisert chatting med mindreårige. For dette ble han dømt til åtte måneders fengsel. Siden er han dømt for lignende forhold begått frem til 2013, mens forholdene han nå er tiltalt for, ble begått våren 2018.

Etter tiltalen befølte han, i løpet av én ettermiddag i fjor vår, en rekke jenter i alderen 9 til 11 år. Forholdene skjedde i nærheten av Lambertseter i Oslo. Han er også tiltalt for seksualisert chatting med en person som på chatten opplyste at hun var mindreårig.

Brukte dommerstatusen

Av Borgartings dom fra 2015, som gjaldt de eldste forholdene, fremgår det at mannen hadde brukt sin dommertittel til å oppnå tillit hos små jenter som han siden befølte. Lagmannsretten skrev i avgjørelsen den gangen at det etter rettens syn var «særlig grovt at han utnyttet den tillit man nyter som dommer».

Straffesaken mot 74-åringen avsluttes etter planen onsdag.