Finanstilsynet vil foreta nærmere undersøkelser for å avdekke om det har skjedd brudd på regelverk innen deres tilsynsområder. De har bedt om redegjørelser fra aktuelle banker og advokatselskapets revisor og regnskapsfører, skriver Finanstilsynet i en pressemelding. Finanstilsynet er også i dialog med andre myndigheter om saken.

Advokaten har drevet med fiktive lån og formidlet lån i gråmarkedet fra lokale utlånere til ukjente mottakere.

Det er et krav om å være registrert hos Finanstilsynet for å drive låneformidlingsvirksomhet til næringsdrivende. Den aktuelle advokaten har ikke vært registrert, og Finanstilsynet har heller ikke vært kjent med advokatens virksomhet.

Annonse

Utgreiarar i Noregs Høgsterett

Etterforskes av Økokrim

Tirsdag meldte Økokrim at de startet etterforskning av mulige bedragerier begått av den avdøde advokaten i Sandnes.

– Økokrim har vært kjent med saken fra en tidlig fase og har hatt fortløpende kontakt med Tilsynsrådet for advokatvirksomhet, sa Økokrim-sjef Pål Lønseth i en pressemelding.

Økokrim opplyste også at de vil involvere ressurser fra Sørvest politidistrikt i etterforskningen.

Falske lånegarantier

Summen av anmeldt og varslede anmeldte krav beløper seg nå til over 600 millioner kroner, opplyste bostyrer Flemming Karlsen til Nettavisen mandag.

Lånene ble sikret med garantier fra advokatfirmaet, som advokatfirmaet sier er falske, skrev Dagens Næringsliv tirsdag. Avisen skriver at problemet er at det ikke finnes låntakere i andre enden. Isteden er det oppdiktede låntaker og tilsynelatende falske underskrifter på lånepapirene.

Flere aktører har levert anmeldelser mot den avdøde. En tidligere etterforskning ble henlagt da advokaten gikk bort, skrev Sandnesposten tirsdag.