Bare noen få dager gjenstår av hovedforhandlingen i Bertheussen-saken i Oslo tingrett, da forsvarer Bernt Heiberg fredag orienterte retten om at han tirsdag var på møte med en koronasmittet kollega.

Det skriver NRK fredag.

Bakgrunnen er at Forsvarergruppen tirsdag arrangerte årsmøte i Oslo, og fredag ble det klart at en kvinnelig deltaker på møtet har testet positivt på viruset. 

– Vi har i dag fått beskjed om at ett av de snaut 50 medlemmene som var til stede har testet positivt på korona. Vi ar derfor sendt ut en egen meddelelse om dette til alle som var til stede, med opplysning om dette. Vi har navn på alle som var der, de har nå alle fått melding om situasjonen, de vil derfor selv kunne vurdere om de må i karantene som følge av nærkontakt, opplyser leder av Forsvarergruppen, Marius Dietrichson, til Rett24.

Han forteller at de også har gått gjennom bilder fra møtet, for å se hvem som satt i nærheten.

– Vår vurdering er at er at dette ikke utløser en plikt for alle som var på møtet om å gå i karantene. De som skal i karantene er de som har vært i nærkontakt med vedkommende, det vil hver enkelt deltaker selv kunne vurdere. På bakgrunn av bildene har vi tatt direkte kontakt med enkelte.

Bernt Heiberg i Bertheussen-saken er ikke blant de som satt nærmest, og Oslo tingrett har derfor ikke vurdert det som nødvendig å be Heiberg forlate rettslokalet, kun holde nødvendig avstand. 

– Årsmøtet ble avholdt i tråd med smittevernreglene, med nødvendig avstand, opplyser Dietrichson.

– Hvordan er formen til den smittede?

– Tipp topp, meg bekjent, sier Dietrichson.