«Det er med stor glede jeg overlater stafettpinnen videre. Etter 28 år som daglig leder er det på høy tid at yngre krefter får overta. Jeg er trygg på at våre grunnleggende verdier vil bli ført videre ved at Willix nå overtar stafettpinnen. Hun har de siste årene demonstrert en stor arbeidskapasitet, et genuint engasjement for firmaet og en handlekraft i driften av dette».

Det skriver Frode Sulland i en pressemelding, i forbindelse med at han fra og med 1. januar har ansatt Henriette Willix som ny daglig leder i firmaet, der han selv er styreleder og hovedeier. 67 år gamle Sulland har styrt firmaet siden 1994, etter å ha kommet inn i det som den gang het Hestenes & Dramer i 1989.

Fortsetter som partner

Før han ble advokat var Sulland innom både Sivilombudsmannen og Justisdepartementets lovavdeling. Sulland ble i fjor tildelt Oslo krets æresbevisning for sin innsats som forsvarer, og som initiativtager til den da pågående salæraksjonen.

Sulland opplyser at han ikke tenker trappe ned advokatvirksomheten, og at han fortsetter som partner i firmaet. Hans etterfølger i lederjobben, Henriette Willix, kom inn i firmaet i 2016, og ble partner i 2020. Hun har blant annet bakgrunn fra AIG Europe Limited, og har som forsvarer jobbet mye med ØKOKRIM-saker.

Krevende

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på dette i 2024. Advokatfirmaet Sulland skal fortsatt ha høy faglig kvalitet og ivaretagelse av enkeltmenneskets rettssikkerhet som hovedfokus. Samtidig er det ingen hemmelighet at rammene for vår drift fortsetter å utfordres, og det er krevende å drive et middels stort advokatfirma hvor størstedelen av sakene betales etter rettshjelpssatsen, uttaler Willix.

Advokatfirmaet Sulland hadde i 2022 et driftsresultat på 2,6 millioner av en omsetning på 22,7 millioner. Det var en nedgang fra 5,1 millioner i driftsresultat i 2021.