Finansavisen arrangerer i år for 20. gang kåringen av Norges beste forretningsadvokater. Utvelgelsen foregår ved at advokatene selv nominerer og stemmer frem sine kolleger.

Onsdag ble det holdt festmiddag på Grand Hotel i Oslo, der vinnerne ble kåret. I alt var lagt opp til 27 forskjellige kategorier. I klassen Beste Internadvokat ble det delt førsteplass, slik at det i alt ble feiret 28 vinnere under kåringen.

26 menn - 2 kvinner 

Av de 28 vinnerne var kun to kvinner. Den ene var Siri B. Bang Berge fra Telenor, som sammen med DnBs Audun Moen kom på delt førsteplass i klassen Beste Internadvokat. Den andre var Siri Teigum fra Thommessen, som vant klassen Konkurranserett.

Bang Berge møtte ikke opp for å ta imot hederen, så dermed ble Teigum den eneste prisvinnende kvinnen på scenen i løpet av kvelden.

– Hvorfor tror du så få kvinner blir stemt frem på topp av sine kolleger?

– Først vil jeg si at det viktigste er at vi vet at det finnes en rekke fremragende kvinnelige advokater i denne bransjen. Tenk på navn som Kristin Veierød og Kristin Bjella i Hjort, Susanne Thore i Wikborg, kommuneadvokat Hanne Harlem, Berit Reiss-Andersen i DLA Piper, Caroline Lund i Lund & Co og Hanne Holen i Thommessen. For å nevne noen. Det er så utrolig mange fremragende advokater, både blant menn og kvinner, som gjør det veldig godt, og som kunne vært på det podiet. Det er alltid hyggelig å få denne typen oppmerksomhet, og så må man bare se i øyene at alle ikke blir sett.

– Men det ser jo ut som om menn blir litt mer sett, da?

– Jeg kan ikke peke forklaringer på hvorfor det er slik. Det kunne like godt vært noen av disse som var der, men det viktigste er at vi vet at de finnes. Og så er det kanskje sånn at vi gjenkjenner de som vi opplever like som oss selv. Menn ser menn. Men det finnes ikke bare én årsak, sier Teigum, som har vært i Thommessen siden 1992.

Wiersholm på topp

Samlet var det Wiersholm som kom ut på topp i årets advokatkåring, tett fulgt av Thommessen og BAHR. På individuelt nivå var det Wiersholms nye managing partner Morten Goller som fikk klart flest poeng fra kollegene. På de neste plassene fulgte Nils-Henrik Petterson fra Glittertind og Christian Fredrik Michelet fra Michelet & Co.

Siri Teigum på femteplass var forøvrig den eneste kvinnelige advokaten som ble stemt inn på topp 20-listen av sine kolleger.

Hele kåringen kan du lese i bilaget Finansavisen JUS, som kom ut torsdag.