Som så mange andre mellomstore firmaer, har partnerskapet i Advokatfirmaet Halvorsen & Co styrt butikken i fellesskap. Driftsoppgavene har vært fordelt mellom de fire eierne, og løst i ledige stunder.

Det gikk ikke lenger, fant de ut.

Nå har de hyret inn Tony Støkkebo som daglig leder, slik at partnerne skal kunne konsentrere seg om det de egentlig er der for – advokatvirksomhet. Firmaet økte i fjor omsetningen med 17 prosent til 40 millioner, og firedoblet driftsresultatet til ni millioner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sene kvelder

– Vi har vært drevet som kollegium, som så mange andre som firmaer som er i denne mellomstørrelsen. Man gjør alt selv, og da ender det fort med at driften blir venstrehåndsarbeid som man gjør sent på kvelden. Advokater tror gjerne at de kan gjøre alt, men vi trengte rett og slett en sjef, forteller partner Thomas Christian Grindland Wangen.

Nå ser han frem til at ansvaret for alt regulatorisk, oppfølging av firmaets 18 ansatte advokater, markedsarbeid, nettverksopppfølging og videre, skal være samlet på én hånd.

– Ved å løfte dette bort fra advokatene, kan alle fokusere på det de er gode på.

– Dere er 22 advokater inkludert partnerne. Er dette et grep du føler dere burde tatt tidligere?

– Vi satte faktisk i gang prosessen allerede for to år siden, men så kom koronaen, og da stoppet det opp. Men nå er vi der, og det tror jeg vil løfte oss videre, sier Wangen.

Bred bakgrunn

Den nyansatte sjefen, Tony Støkkebo, tar med seg rikelig erfaring fra både nærings- og og advokatvirksomhet. Støkkebo har mange års erfaring som advokat, blant annet i Kvale, før han ble konsernsjef i Håndverksgruppen AS. Han er dessuten utdannet både som økonom og jurist.

– Jeg har kjent til Advokatfirmaet Halvorsen & Co AS i flere år, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på lederjobben. Det skjer mye i advokatbransjen, og vi må være forberedt på at digitalisering vil innvirke på måten vi tradisjonelt har arbeidet på, så her blir det viktig å henge med, sier Støkkebo.

Med 40 millioner i omsetning i fjor, har Halvorsen & Co vokst nesten 40 prosent på to år. Det er imidlertid ikke bare Halvorsen som gjør det sterkt i Lillestrøm for tiden. Økland & Co, som er det største firmaet på Romerike, økte med ytterlige seks prosent til 86 millioner, etter å ha gjort et kjempebyks på 53 prosent i 2019.