Tilsammen omsatte Wikborg Rein, Thommessen, Wiersholm og BAHR for rundt 3,5 milliarder kroner i fjor. Men hva gjør de for å pleie den kulturelle kapitalen? Vi spurte de fire MPene om tips for sommeren.

Finn Bjørnstad, managing partner i Wikborg Rein

Finn Bjørnstad
Finn Bjørnstad

– Hva er sommerens ferieplaner?

– Vi skal være på hytta på Vestre Sandøy i to uker og gå i fjellet i Østerrike i en uke. Ellers skal jeg pleie hunden vår, som nettopp har amputert et bein.

– Hva er dine kulturtips for sommeren?

– Hvert år skriver jeg en sommerhilsen til alle i firmaet, der jeg pleier å anbefale tre bøker og en film. Jeg deler de samme tipsene med Rett24s lesere: Koke bjørn av Mikael Niemi er en historisk roman med innsikt i øvrighetens makt og de tøffe forholdene i nord noen hundre år tilbake. Krigshesten av Arto Paasilinna er en humoristisk og naivistisk bok som er helt fantastisk. Ellers må Sommerboka av Tove Janson leses hver sommer. Dette er barneboka for alle og en skikkelig klassiker. Filmtipset blir i år TVserien When they see us fra Netflix. Det er noe av det råeste jeg har sett og gir meg lyst til å bli pro bonoadvokat for resten av karrieren.

Thomas K. Svensen, managing partner i BAHR 

– Hva er sommerens ferieplaner?

thomas svensen
Thomas K. Svensen

– Jeg skal til Sør-Frankrike og skjærgården utenfor Bergen – satser som alltid på like godt vær begge steder!

– Hva er dine kulturtips for sommeren?

– Jeg håper alle har en lang nok sommerferie til å lese Shogun av James Clavell. 1125 sider, men definitivt verdt tiden.

Morten Goller, managing partner i Wiersholm

– Hva er sommerens ferieplaner?

Morten Goller
Morten Goller

– Planen er først og fremst å være så mye sammen med familien som mulig. Vi drar en tur til Korsika, for å sikre litt ordentlig varme, og deretter til hytta ved Sandefjord.

– Hva er dine kulturtips for sommeren?

– Kistefosmuseet på Jevnaker anbefales på det sterkeste. Spennende kunst, interessant kulturhistorie, vakker natur og flott tilrettelagt med lekeområde for barna – og god mat til lunsj. Da vi var der sist kommenterte ett av barna at det er første gangen de voksne har mast på barna om at «nå MÅ vi dra» fra et museum. Det sier mye. Ellers leser jeg A History of the Bible av John Barton om dagen, og anbefaler den til alle jeg snakker med. En virkelig interessant bok, om man tåler kultur og religionshistorie. I så fall bør man også unne seg Edmund de Waals Haren med øyne av rav. Den kom for en del år siden, men er også en bok jeg liker å anbefale.

Sverre Tyrhaug, managing partner i Thommessen

– Hva er sommerens ferieplaner?

Sverre Tyrhaug

– Nå setter straks hele familien kursen mot hytta for avslapning, god mat og masse utelek. Hytta ligger i behagelig avstand på Bølnes, som er mellom Hvitsten og Son. Og så skal vi sikre at vi får litt varme med en drøy uke i Provence.

–Hva er dine kulturtips for sommeren?

– Tipset til meg selv er å gjøre mer av det jeg ellers synes jeg ikke får gjort nok av, og det betyr blant annet å lese bøker som gir nye perspektiver og å gå på noen utstillinger. Av de bøkene jeg har lest i det siste, holder jeg en knapp på A little life av Hanya Yanagihara. Og utstillinger i nærområdet betyr for oss besøk til Galleri F15 på Jeløya, Exit-utstillingen på Munchmuseet på Tøyen og Fondation Maeght i Saint-Paul-de-Vence.