Bare noen få måneder etter at Christian Lund og Eyvin Sivertsen ble utnevnt til dommere i Høyesterett, lyste Høyesterett sist måned ut ytterligere to ledige embeter.

Årsaken er for det første at Wilhelm Matheson fyller 70 år til våren, og derfor går av for aldersgrensen. I tillegg har Hilde Indreberg besluttet at hun vil gå av med pensjon. Indreberg fyller 70 først høsten 2027, men velger nå å tre tilbake fra mars neste år, i en alder av 67.

Annonse

Kontraktsrådgiver/entreprisejurist til ledende anleggsentreprenør

10 søkere

– Det er valg man må ta, og det var kanskje ikke så lett å ta det valget som jeg trodde. Det er veldig mye fint her i Høyesterett, som gjør at man har lyst til å fortsette lenge. Samtidig er det en krevende stilling. Det ligger ikke annet bak det enn det, fortalte Indreberg til Rett24.

Da Høyesterett lyste ut to embeter i fjor, kom det 15 søkere. De to embetene som ble lyst ut tidligere i år tiltrakk seg 11 søkere. Mandag gikk søknadsfristen ut for de to stillingene som nå er ledige, og den viser at det denne gangen er 10 søkere som har meldt seg på i konkurransen.

Søkerne

De 10 er:

  1. Inna Tufekchi, advokat i LLC Telecard-Prilad
  2. Vibeke Løvold, lagdommer i Borgarting lagmannsrett
  3. Torunn Elise Kvisberg, lagdommer i Eidsivating lagmannsrett
  4. Anne Cathrine Haug-Hustad, lagdommer i Borgarting lagmannsrett
  5. Susann Funderud Skogvang, lagdommer i Hålogaland lagmannsrett
  6. Marius Emberland, professor på Handelshøyskolen BI
  7. Erlend Haaskjold, partner i Schjødt
  8. Omar G. Dajani, ekspedisjonssjef i Finansdepartementet, skattelovavdelingen
  9. Thomas Christian Poulsen, lagdommer i Borgarting lagmannsrett
  10. Tonje Vang, lagmann i Borgarting lagmannsrett

Både Erlend Haaskjold og Thomas Christian Poulsen ble innstilt i forrige runde. Haaskjold har også vært innstilt tidligere.