Det skriver Glittertind selv i en pressemelding.

Wessel-Aas kom til Lund & Co høsten 2018, etter sju år i Bing Hodneland. Før det hadde han 12 års bakgrunn som intern advokat i NRK.

– Ved rekrutteringen av Jon Wessel-Aas styrker vi vår tvisteløsningssatsning med å få inn ekspertkompetanse på medierett og ytterlige kompetanse innen EMK- og EU/EØS-rett, skriver Glittertinds managing partner Aron Solheim.

Annonse

Advokat | Oslo | Eiendom

Snart ferdig som leder

Jon Wessel-Aas er spesialist innen medierett, og har lang prosedyreerfaring fra alle rettsinstanser.

– En viktig del av Glittertinds verdigrunnlag er at vi skal være en del av samfunnet rundt oss. Advokat Jon Wessel-Aas har over en lang periode vært en viktig og tydelig stemme i samfunnsdebatten. Rekrutteringen av Wessel Aas er derfor et lite kinderegg for oss, skriver Solheim.

Wessel-Aas har siden våren 2020 vært leder av Advokatforeningen, og ble gjenvalgt våren 2022. Hans andre og sist periode som leder går dermed mot slutten, og foreningen skal velge ny leder på årsmøtet til våren.

– Porteføljesynergi

– Jeg har hatt noen svært gode år med mine gamle kolleger i Lund & Co. Jeg vil savne det spesielt gode kollegiale miljøet der. Selv om jeg flytter på meg profesjonelt, vil de vennskapene vare. Når jeg nå har valgt å gå fra ett fantastisk kollegium med særdeles sterkt fagmiljø, til et annet, er det fordi både Glittertind og jeg ser det åpenbare potensialet for synergier mellom det som blir våre felles porteføljer, skriver Wessel-Aas i samme pressemelding.

– Hvor mye av tiden din er gått med til ledervervet de siste årene, tror du? Det har jo vært noen spesielle år for Advokatforeningen, særlig med aksjonen.

– Det å være leder av Advokatforeningen er en rolle som har utviklet seg over tid. Foreningen har stor virksomhet og engasjerer seg også i økende grad utadrettet, så jeg tror jeg har brukt kanskje et drøyt tredels årsverk. Jeg fører jo ikke nøyaktig timeregnskap på dette, så det blir et anslag.

– Så hverdagen vil endre seg litt til våren?

– Ja, den vil endre seg. Å lede Advokatforeningen er jo ikke et frikjøpt verv, så arbeidet kommer på toppen av den vanlige advokatvirksomheten. Det vil bli mer tid til den virksomheten igjen, og forhåpentlig også noe mer fritid.

Annonse

Vi søker advokat/advokatfullmektig

Prosedyrefokus

Glittertind ble etablert i 2015, og får dermed to tidligere ledere av Advokatforeningen i partnerskapet. Anders Ryssdal gikk til Glittertind i 2017, etter 23 år i Wiersholm. Ryssdal ledet Advokatforeningen fra 2004 til 2008. Firmaet har de senere årene omsatt for mellom 120 og 130 millioner i året.

– Ideen bak dette firmaet er å fokusere på prosedyrefaget. Det å prosedere saker for domstolene er et eget fag, og vi ønsker å bygge et miljø der dette dyrkes frem, sa Ryssdal til Rett24 i 2018.