Strømmen av statsråder som har passert gjennom toppen av justisdepartementet har vært lang og stri de siste årene. Siden Anders Anundsens avgang i 2016 er departementet blitt styrt av

  • Per-Willy Amundsen 2016-2018
  • Sylvi Listhaug 2018-2018
  • Per Sandberg (konstituert)
  • Tor Mikkel Wara 2018-2019
  • Jon Georg Dale (konstituert)
  • Jøran Kallmyr 2019-2020

Om vi ser bort fra de konstituerte, er det Sylvi Listhaug som er den desidert kortest sittende, med bare to måneder på post. Deretter er det Wara som har nest siste plass, med sine nesten 12 måneder, fra fjerde april 2018 til 29. mars 2019. Han følger hakk i hæl på Per-Willy Amundsen, som da han gikk av manglet noen dager på å ha sittet i 13 måneder.

Suverent i toppen troner Anundsen, med sine tre år og to måneder. Anundsen har dessuten inntil nå skilt seg ut ved å være den eneste FrP-statsråden som har gått av frivillig.

Jøran Kallmyr ble utnevnt til statsråd den 29. mars i fjor. Han ender dermed opp med fattige 10 måneder i stolen, og nest sisteplass på adelskalenderen.

Kallmyr skulle etter planen reise til Rwanda i går, der han ifølge NTB skulle ha møter med blant andre Rwandas minister for flyktninger og beredskap og justisminister Johnston Busingye. Deretter skulle han reise direkte til Kroatia, der EUs justisministre møtes torsdag.

Det var mandag ettermiddag Siv Jensen varslet statsministeren om at partiet ikke lenger ønske å sitte i regjering. Årsaken er beslutningen om å hente hjem en kvinne som er siktet for deltakelse i IS i Syria.

Kvinnen ble mandag varetektsfengslet for fire uker, med brev- og besøkskontroll.