Ekspedisjonssjef Therese Steen ved Statsministerens kontor kunngjorde i desember at hun fra sommeren av vil tiltre som direktør for Norges Bank Administrasjon (NBA). Hun har ledet administrativ- og konstitusjonell avdeling på Statsministerens kontor siden 2018.

Annonse

Partnerkandidater søkes

Tung stilling

Øverste posisjon i departementenes embedsverk holdes av regjeringsråd ved Statsministerens kontor Anne Nafstad Lyftingsmo. I hierarkiet følger deretter formelt sett departementsrådene, som ledere for sine respektive departementer. I det daglige vil det imidlertid ofte være ekspedisjonssjefen ved nettopp administrativ- og konstitusjonell avdeling på SMK som departementsrådene forholder seg til.

berger-kirsten.jpg
Kirsten Berger blir ekspedisjonssjef. (Foto: RA)

Søknadsfristen for å overta denne stillingen etter Therese Steen gikk ut ved månedsskiftet, og søkerlisten viste at det kun var to søkere som reelt konkurrerte om jobben. De to var Kirsten Berger fra Regjeringsadvokaten og fra Marius Pilgaard fra Thommessen.

Erfaring fra SMK

I statsrådet som ble holdt fredag, ble det klart ekspedisjonssjefstillingen går til Kirsten Berger. Hun har tilbragt det meste av sin karriere hos Regjeringsadvokaten, der hun begynte rett fra studiene i 2006. I dag har hun tittel som ledende advokat.

Berger returnerer dermed til Statsministerens kontor, ettersom hun i 2015 gjorde et avbrekk fra Regjeringsadvokaten for å være fagdirektør på nettopp SMK. Dette oppholdet varte i drøyt fem år, før hun returnerte hun til Regjeringsadvokaten i 2020.

Hos RA står hun oppført med fagområdene arbeidsrett, helserett, næringsrett, statsforfatningsrett og offentlighet/innsyn.