Asker og Bærum tingrett mener identitetskrenkelsene på Instagram alene tilsier en ubetinget fengselstraff. I tillegg kom i skjerpende retning at kvinnen var kommet med enkelte vagt truende meldinger.

Bakgrunnen for hvorfor den 31 år gamle kvinnen ønsket å ramme mannen, fremkommer ikke av tilståelsesdommen. Faktum gjengis i hvert fall slik at hun opprettet fire forskjellige Instagram-kontoer i mannens navn, der hun blant annet la ut hans telefonnummer og tekst, som for eksempel «I love feet, sugar mammas, small girls».

Annonse

Er du jurist og ønsker å være en del av et nasjonalt juridisk fagmiljø?

Kvinnen er ikke tidligere straffet, og erkjente straffskyld. Retten skriver:

«Det er skjerpende at handlingene skjedde over et tidsrom på flere måneder, også etter at siktede var innkalt til avhør i saken. Det er også skjerpende at siktede la til et betydelig antall av fornærmedes venner og bekjente, både privat og profesjonelt. Fra en av kontoene sendte hun forespørsler til 108 personer i fornærmedes nettverk. Fornærmede ble kontaktet av flere personer som hadde fått henvendelser i hans navn. Meldinger på Facebook kan tyde på at personer i nettverket hans trodde at det var han som hadde opprettet de falske profilene. Det er ingen grunn til å betvile fornærmedes redegjørelse i anmeldelsen om at han har opplevd forholdet både ubehagelig og skremmende.»

Retten mener straffen ville vært 45 dager ubetinget fengsel, om det ikke var for tilståelsesrabatten. I tillegg til inndragning av telefon og fem års kontaktforbud, dømmes hun deretter til 36 dagers fengsel.