Advokatforeningen og regjeringen har nå avtalt at mekling advokatkonflikten skal foregår over to dager, mandag 9. mai og fredag 13. mai. Meklingen begynner mandag kl 11.

– Fra samme tidspunkt opphører aksjonen mens meklingen pågår. Fra Advokatforeningens side går vi inn i meklingen med en ambisjon om å finne en god løsning, og vet at det forutsetter at begge parter må belage seg på å inngå noen kompromisser. Om meklingen ikke fører frem, må aksjonen gjenopptas, sier Jon Wessel-Aas i en uttalelse.

Annonse

Legal Counsel - Competition & Antitrust

Meklingen skal skje med bistand fra Tor-Aksel Busch og Mats W. Ruland.

Aksjonen har pågått siden november, men Høyesterett har hele veien operert med tentative beramminger. Det vil si at dato er satt av, og partene har fått beskjed om å forberede seg som om saken skulle avvikles på det angitte tidspunktet. Så langt har dette ikke medført mye annet enn en god del tomme dager og ekstra fritid for rikets øverste dommere, men nå kan man høste gevinsten.

Høyesterett opplyser at den neste tentative berammingen for streikerammede saker er 18. mai. Det gjelder en sak som ble henvist så langt tilbake som 29. november i fjor, bare tre uker etter at aksjonen startet. Spørsmålet i den aktuelle saken gjelder om det er grunnlag for samfunnsstraff ved grov vold.

– Dette har vært en langvarig aksjon som har skapt stor bekymring, sa justitiarius Toril M. Øie til Rett24 sist uke.