Twitter, som det het før det ble omdøpt til X, er gjennom det siste tiåret blitt en sentral informasjonskanal for en lang rekke offentlige og private virksomheter. De siste to årene har imidlertid Elon Musks overtakelse av selskapet skapt mange kontroverser.

En undersøkelse som ble publisert på Universitetet i Cambridge tidligere denne måneden, viser at antall akademikere som publiserer ting på Twitter har stupt. Undersøkelsen har sett på 15.000 «akademikerkontoer», og finner at antall tweets fra disse er mer enn halvert etter Musks overtakelse.

Trekker seg ut

Den nye eieren har gjort flere radikale endringer på plattformen, ikke bare i navnet, men også når det gjelder muligheten til å kjøpe seg såkalte verifiserte kontoer. Den senere tiden er dessuten Musk blitt anklaget for å bruke tjenesten som et kampanjeverktøy for å få Trump gjenvalgt. Musk er i dag en av Trumps viktigste støttespillere.

Nå hopper også sentrale aktører i justissektoren av.

HD X.png

For noen dager siden slettet plutselig Högsta domstolen i Sverige sin konto. Onsdag takket de svært populære twitterkontoene fra politiet for seg. Og nå varsler også Høyesterett at tiden er ute for denne plattformen som kommunikasjonskanal.

politiet X.png

Høyesteretts konto sender i dag ut lenker til alle nye avgjørelser så straks de foreligger, og har drøyt 7000 følgere. Den siste tiden har imidlertid domstolen flere ganger oppfordret følgerne til å melde seg på nyhetsbrevet i stedet.

– Ikke samme behov

– Det er etter hvert så mange som har meldt seg på nyhetsbrevene våre, at vi nå ikke lenger ser det samme behovet for X. Vi får i all hovedsak ut den samme informasjonen via nyhetsbrev, og kommer derfor til å fase ut X som informasjonskanal. Vi oppfordrer alle som ønsker å motta rask informasjon om saker og avgjørelser om å melde seg på nyhetsbrev, sier informasjonssjef i Høyesterett Ida Dahl Nilssen.

– Har dere satt noen endelig dato? 

– Vi vil gjerne gi så mange som mulig sjansen til å melde seg på nyhetsbrev først, men tar sikte på å slutte med den norske X-kontoen 1. november. Siden nyhetsbrev for oversatte avgjørelser er helt nytt, ser vi an bruken av den engelske X-kontoen litt lenger.

Nilssen opplyser at Høyesterett fortsatt vil bruke LinkedIn og Instagram, ettersom disse hovedsakelig brukes til en annen type innhold enn det som kommer i nyhetsbrevet.

– Vi har akkurat nå også opprettet muligheten til å melde seg på nyhetsbrev for å få oversatte avgjørelser til engelsk, sier Nilssen.