I fredagens statsråd ble den ene av de to statssekretærene i Justisdepartementet byttet ut. Ut går Torkil Åmland (FrP), og inn kommer Stavanger-advokaten Kristoffer Sivertsen. Sivertsen er leder for Stavanger FrP, og fikk advokatbevillingen sin tidligere i år. Han er også straks ferdig utdannet siviløkonom, og holder for tiden på med å sluttføre en mastergrad med spesialisering i innovasjon på Universitetet i Stavanger.

Også den andre av Kallmyrs statssekretærer, Thor Kleppen Sættem (H), er utdannet jurist. Han har jobbet det meste av yrkeslivet i politikken for Høyre, men var rådgiver i NHO fra 1998 til 2002.

Annonse

Vi søker ein jurist med interesse for forvaltingsrett og personvern

Blant områdene Sivertsen skal jobbe med, er rettsvesen og forebyggelse og bekjempelse av kriminalitet. Og etter planen har han tenkt å klare å gjøre ferdig mastergraden han nesten har fullført.

– Hva skriver du om?

– Jeg skriver om innovasjon i advokatbransjen, faktisk. Jeg har blant annet vært med å gi faglig input til advokatroboten «Ida». Jeg er kommet til et punkt der jeg forhåpentlig klarer å bli ferdig. Men generelt er mine arbeidsfelter arbeidsrett og generell forrretningsjuss.

– Hva blir det viktigste for deg i din nye stilling?

– Vi skal fortsette en streng og rettferdig innvandringspolitikk, og vi mener det er viktig å adressere gjengkriminalitetsproblematikken. Det er store saksområder å sette seg inn i, og jeg har vært få timer i jobben, så jeg må få lov å komme tilbake til mer senere.

Sivertsen har vært i LIGL siden 2017, og har ifølge firmaets sider hatt hovedfokus på arbeidsrett, forretningsjuridisk rådgivning, tvisteløsning og forhandlinger.

Tidligere var han tilknyttet Magnus Legal, også der som fullmektig.