I fredagens statsråd ble den ene av de to statssekretærene i Justisdepartementet byttet ut. Ut går Torkil Åmland (FrP), og inn kommer Stavanger-advokaten Kristoffer Sivertsen. Sivertsen er leder for Stavanger FrP, og fikk advokatbevillingen sin tidligere i år. Han er også straks ferdig utdannet siviløkonom, og holder for tiden på med å sluttføre en mastergrad med spesialisering i innovasjon på Universitetet i Stavanger.

Også den andre av Kallmyrs statssekretærer, Thor Kleppen Sættem (H), er utdannet jurist. Han har jobbet det meste av yrkeslivet i politikken for Høyre, men var rådgiver i NHO fra 1998 til 2002.

Blant områdene Sivertsen skal jobbe med, er rettsvesen og forebyggelse og bekjempelse av kriminalitet. Og etter planen har han tenkt å klare å gjøre ferdig mastergraden han nesten har fullført.

– Hva skriver du om?

– Jeg skriver om innovasjon i advokatbransjen, faktisk. Jeg har blant annet vært med å gi faglig input til advokatroboten «Ida». Jeg er kommet til et punkt der jeg forhåpentlig klarer å bli ferdig. Men generelt er mine arbeidsfelter arbeidsrett og generell forrretningsjuss.

– Hva blir det viktigste for deg i din nye stilling?

– Vi skal fortsette en streng og rettferdig innvandringspolitikk, og vi mener det er viktig å adressere gjengkriminalitetsproblematikken. Det er store saksområder å sette seg inn i, og jeg har vært få timer i jobben, så jeg må få lov å komme tilbake til mer senere.

Sivertsen har vært i LIGL siden 2017, og har ifølge firmaets sider hatt hovedfokus på arbeidsrett, forretningsjuridisk rådgivning, tvisteløsning og forhandlinger.

Tidligere var han tilknyttet Magnus Legal, også der som fullmektig.