Norges nest største domstol har fått mange nye dommere det siste året, med hele 11 utnevnelser. De tre nyeste tilskuddene ble utnevnt i statsråd fredag, som vanlig i tråd med innstillingen fra Innstillingsrådet: 

  • Thom Arne Hellerslia (51) har vært dommer i Kristiansand tingrett i ni år. Før det var han selvstendig advokat i 10 år.
  • Elisabeth Wittemann (52) har de siste 10 årene vært tingrettsdommer ved Oslo tingrett. Før det var hun sju år i Lovavdelingen og åtte år hos kommuneadvokaten i Oslo.
  • Anne Cathrine Haug-Hustad (39) har vært dommer ved Oslo tingrett i tre år, og har fra tidligere lang fartstid hos Regjeringsadvokaten.

Thom Arne Hellerslia ble innstilt på topp også til det ledige embetet i Asker og Bærum tingrett. Han valgte Borgarting, og dermed går Sandvika-jobben til nummer to på listen fra Innstillingsrådet. Der sto Sverre Jacobsen (45). Han kommer fra kommuneadvokaten i Drammen, der han har vært i drøye tre år. Tidligere har han vært utreder i Høyesterett og advokat i Hjort.

Til Nord-Troms tingrett er utnevnt Møyfrid Eggebø. Hun har hatt midlertidige dommerstillinger siden 2011, og har fra tidligere advokaterfaring fra Hjort.