I april skrev FBI i en uttalelse at deres etterforskning har vist at statlige aktører med tilknytning til Nord-Korea står bak tyveriet. I en pressekonferanse tirsdag opplyste Pål K. Lønseth at omlag 750 personer i Norge er blitt frastjålet verdier i nettspillet Axie Infinity, for til sammen anslagsvis 50 millioner kroner.

– Vi har ikke tro på at vi kommer til å få noen på tiltalebenken for dette i Norge. Vårt hovedmål er å avdekke hvitvasking, sa Lønseth på pressekonferansen.

Etterforskningen vil i første omgang handle om å spore kryptovalutaen som ble stjålet. Denne etterforskningen vil gjøres i et operativt samarbeid med FBI skriver Økokrim.

Personene bak angrepet skal ha satt i gang en omfattende hvitvaskingsprosess i et forsøk på å tilsløre og skjule hvor utbyttet har tatt veien. Det er denne hvitvaskingsprosessen Økokrim og FBI nå samarbeider om å avsløre.

– Denne hvitvaskingsprosessen er hackerne helt avhengig av å gjennomføre for å få tilgang til midlene de har stjålet. Vår jobb er å gjøre denne jobben så vanskelig som mulig, sier førstestatsadvokat Marianne Bender, som leder etterforskningen.

Økokrim ønsker derfor å komme i kontakt med flest mulig nordmenn som hadde kryptovaluta i spillet.