– I tillegg til avhør av siktede og fornærmede vil det være naturlig å foreta tekniske undersøkelser og dette arbeidet pågår, sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt til NTB.

Han opplyser ikke konkret hva slags tekniske undersøkelser det dreier seg om. NTB får ikke bekreftet at det blant annet er siktedes digitale enheter som er gjenstand for etterforskernes interesse.

Ifølge Dagbladet s opplysninger har politiet dessuten ransaket hjemme hos den siktede mannen, og på jobben hans.

Annonse

Er du vår nye jurist?

Flere års materiale

Saken ble anmeldt for to uker siden og det aktuelle kameraet ble overlevert til politiet.

Kameraet skal ha vært montert inne i en mobil høyttaler, som tilhører mannen, meldte NRK , som var først med nyheten torsdag.

Ifølge VG s opplysninger, skal kameraet som ble oppdaget på badet i leiligheten der næringslivstoppen bodde under Arendalsuka, også ha inneholdt materiale som går flere år tilbake i tid. Avisen kjenner ikke til hva slags materiale det er snakk om.

– Politiet er helt i starten av etterforskningen og av etterforskningsmessige hensyn kan jeg ikke gi ytterligere opplysninger på nåværende tidspunkt, sier Kaddeberg.

Seksuelt krenkende

Mannen er siktet for brudd på straffelovens forbud mot seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd. Han skal ha filmet flere fornærmede i baderom og dusj over tre dager, ifølge flere medier.

Alle i leiligheten vil trolig få status som fornærmet. Mannen, som har en toppstilling i en norsk næringsorganisasjon, delte leilighet med en politiker, to kolleger og en journalist under Arendalsuka i år.

Journalisten i saken jobber i Dagens Næringsliv. Han oppdaget snikfilmingen og anmeldte saken sammen med de andre fornærmede, skriver DN.

(©NTB)