Hvert år gjennomfører kommunikasjonsbyrået Universum en undersøkelse ved 26 universiteter og høgskoler i Norge. I år opplyser firmaet at 14.519 studenter fra mer enn 100 studieretninger har svart på hva som er deres foretrukne arbeidsgivere.

ole henrik wille.jpg
Ole Henrik Wille, Wikborg Rein.

Nå er undersøkelsen for 2020 offentliggjort, og den viser at Wikborg Rein fortsetter sin klatring oppover i jusstudentes karakterbok. For to år siden var firmaet den åttende mest attraktive arbeidsgiveren i Norge, og fjor var de på tredje plass, og i år rangeres Wikborg Rein som Norges nest mest attraktive arbeidsgiver.

– Dette synes vi er svært hyggelig. Vi som jobber her er jo glade i firmaet av mange grunner, men vi tror dette først og fremst handler om at vi over år har vært tydelige på at to ting er spesielt viktig for oss: Et sterkt fokus på fag og et skikkelig godt arbeidsmiljø, sier rekrutteringsansvarlig i Wikborg Rein, Ole Henrik Wille.

Øverst på listen er imidlertid fortsatt politiet, slik de har vært i alle år. Den statlige dominansen er fortsatt stor, med seks av de fem øverste plassene på tabellen.

Topp 10 juridiske arbeidsgivere i Norge er, i følge Universums undersøkelse blant jusstudentene: 

  1. Politiet
  2. Wikborg Rein
  3. Utenriksdepartementet
  4. Økokrim
  5. Tingrettene
  6. Høyesterett
  7. BAHR
  8. Thommessen
  9. Lovavdelingen
  10. DNB

Last ned hele undersøkelsen her.