I høst var det fem år siden Rett24 ble startet. Siden den gang har antall lesere vokst jevnt og trutt, både til forsiden og til annonsene vi lever av.

Rett24 er en gratisavis, der forretningsmodellen hviler på faglig relevante annonser i et faglig relevant redaksjonelt miljø. Annonsene på Rett24 kommer aldri til å stå ved siden av nyhetsartikler om realitystjerner, eller i nærheten av reklame for forbrukslån og minnemynter. 

Januar-lesertallene for førstesiden ser slik ut:

pv front mnd.png

Januartallet, som helt presist er 281.317, er det høyeste vi har registrert siden oppstart, uansett måned. Tallet inkluderer kun førstesiden på rett24.no, ikke alle nyhetsartiklene, annonsene, notisene, navnespaltene og så videre. Tar man med disse er totaltallet snaut 600.000 sidevisninger i januar.

Annonse

Vi søker advokater/advokatfullmektiger

Stillinger

Vi kan også ta ut tallene for den siden som heter «stilling ledig». Dette er samlesiden for ledige stillinger, og inkluderer ikke visningene av hver enkelt annonse. Disse tallene ser slik ut:

pv stilling ledig mnd.png

Tallet fra januar i år, 19.574 visninger, er det høyeste vi noen gang har registrert, uansett måned på året.

Dette bør du huske på

Å orientere seg i medienes trafikktall kan være en jungel. Alle vil forsøke å gi inntrykk av flest mulig lesere, så her er et grunnkurs:

Sidevisninger: En sidevisning telles hver gang en leser laster ned en side. Går man inn på forsiden til Rett24, leser én nyhetsartikkel og klikker tilbake til forsiden, har man generert totalt tre sidevisninger på rett24.no. Sidevisninger sier altså ingenting om hvor mange lesere man har.

Å måle trafikk i antall sidevisninger gir dessuten ingen mening med mindre man også angir hvilken tidsperiode det gjelder. 100.000 sidevisninger per måned er åpenbart langt mindre enn 100.000 sidevisninger per uke.

Rett24 har den siste tiden hatt rundt 140.000 sidevisninger per uke, og snaut 600.000 for januar som helhet.

Unike brukere: Begrepet et er standarduttrykk, men litt misvisende. Egentlig er det nettlesere man teller, ikke brukere. Besøker du et nettsted med nettbrett, telefon og PC, vil du helt på egen hånd telle som tre unike brukere.

Du er dessuten avhengig av at nettstedet kjenner deg igjen for ikke å bli telt på nytt under neste besøk. Om du ikke gjenkjennes, typisk fordi cookies er slettet, vil du etter to dager med tre nettlesere være telt som seks unike brukere. Rett24 har, ifølge telleverket, rundt 100.000 unike brukere i januar. Dette er et rent fantasitall. Nesten alle våre lesere er jurister, og det er tross alt ikke mer enn snaut 25.000 jurister i Norge.

At tallet er så enormt oppblåst, skyldes at de samme «unike brukerne» er blitt telt flere ganger. Å oppgi antall unike brukere per måned er derfor et gammelt triks for å gi inntrykk av at man har flere lesere enn man egentlig har. Generelt kan man si at antall unike brukere per døgn er interessant, antall unike brukere per uke bør brukes med varsomhet, mens antall unike brukere per måned er fullstendig misvisende.

Rett24s tall for unike brukere er

  • Normalt mellom 8000 og 9000 per døgn på hverdager, under halvparten i helgene.
  • Rundt 30.000 per uke
  • Rundt 100.000 per måned, men dette er som nevnt sterkt misvisende.

Annonse

To stillinger som Senior Legal Counsel/Legal Counsel

Fjoråret som helhet

Rett24 har også analysert de samlede lesertallene fra 2022. Disse viser samme tendens som januar isolert sett, med rekordtall både på forsiden og på stillingsannonsene. Det samlede antall sidevisning-er på stillingsannonser lå i 2022 nærmere en halv million, det klart høyeste tallet til nå.

Antall klikk per annonse vil variere enormt med type stilling og geografisk plassering. Noen annonser får flere tusen lesere, mens andre får noen få hundre. Det viktigste for de fleste er imidlertid å treffe de relevante leserne, ikke nødvendigvis flest mulig.

Her kan vi med våre leserstatistikker jevnlig gi råd og tilbakemeldinger til vår voksende kundekrets.