En opptelling av vårt fjerde fulle driftsår viser at stadig flere velger å bruke Rett24 som daglig kilde til nyheter fra det juridiske området.

Totalt noterte vi 5,95 millioner sidevisninger i 2021, en halv million i måneden i snitt. Det er ganske nøyaktig 20 prosent opp fra året før. Nå i høst har vi sjelden vært under 20.000 sidevisninger på hverdager.

Rett24s målgruppe er, som de fleste sikkert har fått med seg, jurister i alle sektorer. I Norge er det rundt 30.000 av dere, hvorav rundt 10.000 har advokatbevilling. Dette gjenspeiles i vår lesermasse, som ifølge årets leserundersøkelse fordeler seg slik:

  • Advokater: 34 prosent
  • Dommere: 11 prosent
  • Påtalejurister: 5 prosent
  • Jurister i annen offentlig virksomhet: 21 prosent
  • Jurister i annen privat virksomhet: 5 prosent
  • Studenter: 17 prosent
  • Ikke-jurister: 7 prosent

Og hvor mange av juristene i Norge er innom Rett24 i løpet av en vanlig uke? De aller fleste, skal vi tro måleverktøyet Google Analytics. I gjennomsnitt registrerte vi 30.897 unike nettlesere i uken gjennom 2021. Det er en vekst på 16 prosent fra året før.

Her legger vi til at en nettleser ikke nødvendigvis er det samme som et individ, fordi én person kan bruke flere nettlesere i løpet av en uke, typisk på mobil og PC.

At antall sidevisninger har vokst mer (20%) enn antall unike nettlesere (16%), betyr at antall sider per leser har økt.

I året som kommer har vi ambisjon om å produsere mer innhold, med et bredere perspektiv, og med litt større variasjon i tematikk og journalistiske virkemidler. Da kanskje vi får leserne til å komme innom enda litt oftere.

I denne avisen er det ingen direkte link mellom selskapets inntekter og antall lesere, ettersom Rett24 er en gratisavis. Tallene er selvsagt viktige for oss likevel, og ikke bare for måle hvor godt vi treffer journalistisk. Leserstatistikk er vår eneste mulighet til å overbevise landets HR-avdelinger om at Rett24 er det åpenbare stedet å gå til når man skal rekruttere jurister. Ettersom de HR-ansatte ikke er jurister, og derfor sjelden leser Rett24, er harde data avgjørende for vår fremtid.

At Rett24 er landets desidert beste markedsplass for juridiske stillinger, er vi imidlertid ikke i tvil om. Det får vi også stadig tilbakemelding om fra våre kunder. Mens vi tidligere primært har tiltrukket oss advokatannonser, ser vi nå dessuten at offentlig sektor blir en stadig større del av vår kundemasse.

Det vi derimot ikke kommer til å gjøre i 2022 er:

  • Å bruke cookies til å videreformidle annonser fra tredjeparter. Hos oss kommer du aldri til å få annonser for biler du har googlet eller TV'er du akkurat har kjøpt.
  • Å innføre betalingsmur. Rett24 kommer til å forbli en gratisavis.
  • Å anstrenge oss for å nå bredere grupper enn jurister. Vel er vi en gratisavis, alle er velkomne, men det skal aldri være tvil om hvem vi henvender oss til.

Tusen takk for du leser, måtte 2022 blir et strålende år for deg og dine.

Ps. Har du lyst til å støtte vår virksomhet, er det kun én ting vi ønsker oss. Det er hjelp til å formidle disse tallene til rekrutteringsansvarlig på din arbeidsplass.