– Min klient har lagt seg flat og erkjent straffskyld etter tiltalen. Han ønsker å bli ferdig med saken, og er opptatt av å få en riktig straff.

Det sier forsvarer Vegard Aaløkken, som neste uke bistår den tidligere advokaten Halstein Sigbjørn Sjølie under tilståelsessaken i Oslo tingrett.

Det var i mars at Økokrim tok ut tiltale mot mannen, som i dag er fratatt bevillingen og slått personlig konkurs. Ifølge tiltalen brukte han mellom 2012 og 2019 92 millioner kroner fra en klientkonto, penger som tilhørte tilsammen 25 forskjellige klienter.

Han er også tiltalt for bedrageri overfor flere banker, med grunnlag i at han skal ha oppgitt uriktige verdier på panteobjekter. Dette gjelder blant annet et lån på 21,5 millioner fra Nordea.

Annonse

Har du lyst til å bli en del av et sterkt juridisk fagmiljø i kunnskapssektoren?

Noe kom til rette

Aktor i saken, førstestasadvokat Geir Kavlie, opplyser at summen blir stor fordi det dreide seg om et rullerende underslag, der ett underslag ble dekket ved å begå et nytt.

– Noen er midlene er kommet til rette, men samlet er det oppstått et nettotap på rundt 40 millioner kroner, sier Kavlie.

Saken ble opprinnelig anmeldt av Finanstilsynet, men vokste betydelig i omfang etter samarbeid mellom Økokrim, tilsynsrådet og forvalteren av advokatvirksomheten.

– Da han tok disse pengene, var det med en tanke om at han skulle betale disse tilbake så fort som mulig. Han er også veldig tydelig på at dette er noe han har gjort alene, og at det ikke er noen andre som har visst om dette, uttalte forsvarer Vegard Aaløkken til Moss Avis høsten 2019, da saken først kom for en dag.

Den gang var beløpet estimert til rundt 30 millioner kroner.

Straffesaken starter onsdag, og det er satt av to rettsdager til behandlingen