Etter to perioder som leder av Advokatforeningen skal Jon Wessel-Aas nå gi stafettpinnen videre. Mandag kunne Advokatbladet fortelle at foreningens valgkomité har landet på å innstille Siri Teigum som ny leder.

Teigum kom til Thommessen som advokatfullmektig så langt tilbake som i 1992, og ble partner i 1996. Før det hadde hun vært en snartur innom Lovavdelingen, samt jobbet som juridisk sekretær under forhandlingene om EØS-avtalen tidlig på 90-tallet.

Hun fikk møterett for Høyesterett i 2021.

Annonse

Vi styrker vårt gode fagmiljø med flere dyktige jurister

Fortsetter som partner

I dag leder hun Thommessens arbeid med EU/EØS- og konkurranserett. Teigum forteller til Rett24 at hun ble kontaktet av valgkomitéen på nyåret.

– Var dette noe du umiddelbart ville, eller måtte du tenke deg om?

– Da jeg ble kontaktet hadde jeg noen gode samtaler med valgkomiteen. Det i det hele tatt å gå inn i slike samtaler betyr at dette er en oppgave jeg tenkte var interessant, og når man først har hatt noen samtaler, så vokser interessen for å bidra.

– Du har en ganske massiv jobb fra før, tenker du at det lar seg kombinere med dette vervet?

– Det er dine ord. I tillegg til å ha en givende hovedarbeidsoppgave, så har jeg jo etter hvert litt erfaring med ulike typer saker, så har jeg stor kapasitet og arbeidsglede. Så jeg kommer utvilsomt til å fortsette min jobb som advokat i Thommessen.

– Det andre partnere i firmaet da? De frykter ikke å miste noe av kapasiteten fra en sentral kollega?

– Jeg har vært advokat i Thommessen i over 30 år, mesteparten av tiden som partner, så Thommessens behov og vurderinger er en veldig viktig faktor for meg. Og jeg kan med glede formidle at jeg har styret og ledelsen i Thommessen bak meg i at det er viktig å bidra til foreningens arbeid.

Lette blant de store

Valgkomitéens leder sier til Advokatbladet at tilhørighet til ett av de fem store firmaene var blant de mest sentrale kriteriene i denne rundene. Det er lenge siden lederen av foreningen er kommet fra noen av de alle største selskapene. 

– Under ellers like forutsetninger var komiteen videre klar på at vi fortrinnsvis burde velge en kvinne. Advokatforeningen har siden etableringen i 1908 kun hatt to kvinnelige hovedstyreledere: Bjørg Ven og Berit Reiss-Andersen. Nå er det på høy tid med nummer tre, sier Hjort til bladet.