Politiet opplyser at de ble kontaktet av Skoghøys familie den 24. oktober. Dette var dagen etter at Skoghøys ektefelle ifølge Skoghøy skal ha forlatt boligen.

Politiet skriver at de har opprettet undersøkelsessak og foretatt flere undersøkelser for å vurdere om det skal opprettes en straffesak. Skoghøy opplyste onsdag til Rett24 at både han selv og legen på Ullevål var blitt avhørt.

Undersøkelsessaken behandles av Oslo politidistrikt, som skriver at det så langt ikke har vært rimelig grunn til å iverksette etterforsking basert på informasjonen som er innhentet.

Annonse

Fag- og opplæringsansvarlig tung tvang (vikariat), Namsfogden i Innlandet

– Situasjonen kan endre seg

«Vi innhenter fortsatt bevis og situasjonen kan endre seg. Vi kan ikke gå detaljer om hva som er innhentet og vurdert, av hensyn til en eventuell etterforsking», skriver politiet i en melding.

Politiet sier de må vurdere flere hypoteser om hva som er skjedd.

«Dette gjøres også i denne saken. Dette er en undersøkelsessak, og det er ingen som har hatt status som mistenkt eller siktet så langt», skriver politiet.

– Har dere fått kontakt med Skoghøys ektefelle?

Av hensyn til en videre etterforskning ønsker jeg ikke å bekrefte eller avkrefte hvem vi har avhørt så langt. Vi kan komme tilbake til det ved senere anledning, sier politiinspektør Per Thomas Omholt ved Oslo politidistrikt.

Ble akuttinnlagt

Skoghøy opplyste onsdag til Rett24 at han ble akuttinnlagt på Ullevål 18. oktober, etter et illebefinnende, og at blodprøven viste rester av et bedøvende middel.

– Jeg har ikke tatt noen form for smertestillende siden en trafikkulykke i 2001, fortalte Skoghøy. Han fortalte videre at overlegen mente han ikke burde dra hjem.

– Det fantes bare en forklaring, og det var at stoffet var tilført utenfra. Overlegen sa at det da var nærliggende å tenke at dette kanskje skjer hjemme, og derfor ville han ikke at jeg skulle dra hjem. Jeg foretok da selv en oppsummering av bevisene sammen med mine barn. Konklusjonen var at det var min ektefelle som sto bak, fortalte Skoghøy.

Skoghøys ektefelle er ukrainsk statsborger. De to giftet seg i februar 2020, kort tid før Skoghøy ble utnevnt til dommer i Høyesterett for andre gang. Hun skal ifølge Skoghøy ha pakket og reist før Skoghøy kom hjem fra sykehuset, og har ikke vært tilgjengelig siden. Telefonnummeret som er registrert på hennes navn er koblet ut.

Skoghøy opplyste videre at Statsforvalteren nå, halvannen måned senere, fortsatt ikke har lykkes med å oppnå kontakt med henne for å forkynne Skoghøys separasjonsanmodning.

Skoghøy har vært dommer i Høyesterett siden 1998, med ett opphold fra 2017 til 2020, da han var professor ved Universitetet i Tromsø. Han er nummer to i ansiennitet i Høyesterett, etter justitiarius.