Totalt 5294 studenter har søkt om plass på rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo fra høsten av. Det viser tallene fra Samordna opptak, som ble offentliggjort torsdag.

1861 har rettsvitenskap i Oslo fra høsten som førstevalg. I tillegg har 655 rettsvitenskap med oppstart i vårsemesteret som førstevalg. I Bergen har 1754 rettsvitenskap på topp. Der er det ikke eget opptak til vårsemesteret. Også Bergen opplever vekst i søknadsbunken. 

Dette er tredje år på rad at søkningen til rettvitenskap i Oslo stiger, etter at søkertallene fikk en kraftig dupp i 2016.

søkere uio
Søkere til rettsvitenskap totalt og søkere med rettsvitenskap som første prioritet siste 10 år. Kilde: Universitet i Oslo.

55 prosent av søkerne med rettsvitenskap som første prioritet er kvinner.

Tallene viser ellers at drøyt 19.000 søkere totalt har UiO som sitt førstevalg. Det er det høyeste tallet noen sinne, opplyser universitetet. Rettsvitenskap er det klart mest populære studiet, både på UiO og på landsbasis, tett fulgt av siviløkonomstudet ved Handelshøyskolen i Bergen, skriver Dagens Næringsliv.

Rettsvitenskap i Bergen følger deretter på tredjeplass.

– Rettsregler er nødvendig for å styre samfunnet, og det vil være et økt behov for juridisk kompetanse i fremtiden, sier Karl Harald Søvig, dekan ved Det juridiske fakultet, UiB.