«På bakgrunn av hva som har fremkommet i media den siste tiden, har Økokrim kontaktet Skatteetaten. Det er vanlig prosedyre i alle saker hvor det fremkommer denne type informasjon. Skatteetaten opplyser at de foretar undersøkelser på ordinær måte. Dersom det skulle vise seg å bli aktuelt, vil etaten ta kontakt med politiet. I så tilfelle vil det være naturlig at Økokrim og Oslo politidistrikt, som vi har et løpende samarbeid med, foretar en vurdering av eventuell videre behandling», sier Økokrim-sjef Pål Lønseth i en pressemelding fredag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erna Solberg sier hun oppfatter at Ropstad er oppriktig lei seg over det som skjedde.

– Jeg opplever at han er oppriktig lei seg for det som har skjedd og at det gikk i glemmeboken da han trodde det ikke betød noe. Vi må være forsiktige med slike ting, sier Erna på spørsmål om hun har tillit til Ropstad.

Aftenposten skrev fredag at Ropstad innrømmer å ha tatt aktive grep for å slippe skatt på pendlerboligen i Oslo.

Solberg redegjorde for at SMK og Stortinget hadde ulik oppfatning om hvorvidt det var skattepliktig, og at det først hadde blitt klarhet i spørsmålet etter dialog med skattemyndighetene.

Hun minnet også om at skattemyndighetene nå skal gå gjennom saken og gjøre sitt vedtak.

– Dersom skatteetaten finner at det foreligger straffbare forhold knyttet til en skattesak, vil de normalt anmelde saken til politiet og innlevere relevant dokumentasjon. Oslo politidistrikt vil da på vanlig måte vurdere om det skal iverksettes etterforskning, sier politiinspektør Ole Rasmus Knudsen ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.