– Det vil være et punkt hvor vi vurderer situasjonen. Men foreløpig tenker jeg vi avventer og ser. Jeg er opptatt av at påtalemyndigheten gjør sine vurderinger uavhengig av hva politikerne mener uansett, sier Solberg til E24.

Finnes' advokat Thomas Skjelbred sa onsdag til det vil være en fordel om Økokrim åpner etterforskning i saken.

Erna Solberg har innrømmet at hun kan ha vært inhabil i flere saker da hun var statsminister, men sa fredag at hun er sikker på at hun ikke har gitt sin mann innsideinformasjon. Dette har også Finnes selv hevdet.

Annonse

Group Head of Legal NG Group AS

– Ikke en ansvarsfraskrivelse

Solberg avviser at hun fraskriver seg ansvaret for saken.

– Det er ikke en ansvarsfraskrivelse. Jeg mener veldig tydelig at jeg har ansvar, og så har jeg forklart hvorfor: Jeg trodde jeg hadde oppfylt mitt ansvar. Jeg hadde ikke grunnlag for å tro at Sindre lurte meg, sier Solberg i et intervju med E24.

Hun mener det var nødvendig å forklare at det «faktisk var gjort nesten bevisste forsøk på å skjule at det var store aksjeendringer innenfor et år» da Høyre la fram informasjon om saken.

– Brutt en tillit

Samtidig vedgår hun at det som har skjedd, er en utfordring for folks tillit.

– Det er klart at det er brutt en tillit folk har gitt ved at jeg reelt sett ikke har hatt oversikt over situasjonen på hjemmebane – fordi jeg ikke har visst, sier Solberg.

– Men jeg har gjort forsøk på å vite, det er ikke indikasjoner på noe annet.

– Så vil tiden vise om vi klarer å bygge opp et samliv framover, sier Solberg til NRK.

Solberg sier det har vært en vanskelig tid både for henne og ektemannen.

– Han har båret på noe som har vært vanskelig å holde skjult, sier hun.