The Democratic National Committee, DNC, stevnet fredag WikiLeaks gjennom å twitre dokumentene til organisasjonens twitterkonto. Dokumentene ble sendt i en reply til en tidligere tweet fra Wikileaks, og kom som en konsekvens av at det skal ha vært umulig å få tak i organisasjonen på andre måter.

Advokatfirmaet til DNC opprettet twitterkontoen ene og alene for dette formålet, og tweeten er den eneste som er sendt fra brukeren.

Annonse

Advokat/advokatfullmektig med erfaring og interesse for eiendom og entreprise eller M&A og selskapsrett?

Begjæringen om å sende stevningen over Twitter ble levert i vår, og 6. august godtok den føderale dommeren John G. Koeltl ved Southern District of New York begjæringen.

DkRFww-U0AAdujD

Søksmålet kommer på bakgrunn av at Wikileaks i 2016 publiserte rundt 20.000 interne eposter som var stjålet fra DNCs server. Amerikansk etterretning har antatt at Wikileaks' hensikt var å hjelpe Trump til å vinne valget, og at Russland deltok i dette arbeidet.

Også Russland som stat og flere russiske statsborgere er saksøkt i det samme søksmålet, men disse har DNC måttet stevne på ordinært vis.

Den spesialoppnevnte anklageren Robert Mueller har så langt tatt ut tiltale mot 12 russere i sin granskning av blant annet hackingen av Demokratenes server.

CBS har dekket saken grundig i flere runder

I det sivile søksmålet fra DNC anklages Wikileaks for blant annet bedrageri, avlytting og rettstridig formidling av forretningshemmeligheter. Epostene som ble lekket antydet blant annet at den Demokratiske partiorganisasjonen motarbeidet Hillary Clintons motstander i primærvalgene, Bernie Sanders. Lederen for partiorganisasjonen, Debbie Wasserman Schultz, trakk seg etter avsløringen.

Den opprinnelige tweeten som advokatfirmaet svarte på da de twitret dokumentene, skal ha blitt slettet etter at twitterstevningen ble publisert.