Da FrP gikk ut av regjeringen, ble antall statsråder og statssekretærer i Justis- og beredskapsdepartementet redusert fra seks til til tre. Denne avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen ble imidlertid delvis reversert i fredagens statsråd, da den politiske ledelsen ble økt med hele 33 prosent! Fra tre til fire.

Annonse

Vi styrker Haavinds satsning på fiskeri og havbruk og ser etter flere dyktige kollegaer i Oslo og Bergen!

Inn kommer nemlig Hilde Barstad (58). Hun var en høyt profilert byråd i Oslo-politikken tidlig på 2000-tallet, spesielt i rollen som miljø- og samferdselsbyråd. Fra 2011 til 2017 var hun direktør for Kulturetaten i Oslo, og i dag er hun direktør for Stiftelsen Kirkens Familievern, som driver familievernkontorer rundt om i landet. Forøvrig er hun svigerinne av finansminister og partinestleder Jan Tore Sanner (H). 

Utnevnelsen av Barstad innebærer at hele den politiske ledelsen i departementet nå består av jurister: Statsråd Monica Mæland drev egen advokatpraksis før hun ble Bergens-politiker på heltid, mens statssekretærene Thor Kleppen Sættem og Lars Jacob Hiim har brukt juristutdannelsen som henholdsvis politisk rådgiver og avdelingsdirektør for arbeidsliv i NHO.