Etter at Torstein Bae i 2014 overtok som daglig leder i det som er blitt konsernet Alt Legalt, har selskapet mangedoblet omsetningen. Konsernet består nå av advokatfirmaene Legalis og Legal24, serviceselskapet Legal Services, teknologiselskapet Legalit og det svenske advokatfirmaet Legal24 AB. Forventet omsetning i 2021 er 100 millioner kroner.

Nå har imidlertid Bae funnet ut at han har lyst til å drive med andre ting. Torsdag fikk de ansatte beskjed om at Tonje Hovde Skjelbostad tar over stillingen som konsernsjef fra 1. mars.

Skjelbostad begynte i firmaet som fullmektig i fjor, og etter at hun som en av mange jurister i Forbrukertilsynet valgte ikke å bli med på tilsynets flytting til Grenland. Skjelbostad var avdelingsdirektør, med ansvar for bolig, barn og unge, helse/alternativ behandling og markedsføring i sosiale medier.

Annonse

Konsernadvokat / Group Legal Counsel

Ingen konkrete planer

– Det er en tid for alt, og etter mange flotte år har jeg rett og slett lyst til å gjøre noe annet, forteller Bae, som ikke har helt konkrete planer for hva han nå skal drive med, bortsett fra å fortsette i den profilerte rollen som sjakkekspert i NRKs sendinger fra internasjonale mesterskap.

Første stopp er VM i hurtigsjakk i april, deretter kommer VM i langsjakk i Dubai i november. Bae vant forøvrig NM i hurtigsjakk i 2003. På sjette plass det året kom en 10-åring fra Bærum ved navn Magnus Carlsen.

– Jeg er jo i den privilegerte situasjonen at jeg ikke trenger å gå rett over i noe annet. Det er litt sånn at etterhvert som man blir voksen, så kjenner man seg selv litt bedre, og vet mer hva man faktisk vil med livet. Og da kjenner jeg at jeg kanskje er litt aktivist og idealist, og at jeg ønsker meg en vridning mot det, heller enn å drive business, sier Bae, uten å utdype hva slags aktivisme han tenker seg.

– Jeg ser for meg noe med en mindre forretningsmessig profil enn til nå. Og så syns jeg forsåvidt også at når man har vært mange år et sted, så er det sunt at nye overtar. Da jeg kom inn her, var vi tre advokater og noen fullmektiger. Nå har vi passert 30 ansatte i Legalis, og Legal24 nærmer seg 20.

At Bae havnet i advokatbransjen var i utgangspunktet en tilfeldighet, forteller han. Han hadde nemlig ikke tenkt å gå i fotsporene til sin svært profilerte advokat-far, Ole Jakob Bae. Bae senior gikk bort i 2000, etter å ha prosedert over 1500 saker for Høyesterett. Han frontet i sin karriere en lang rekke saker med stor nasjonal oppmerksomhet.

– Jeg hadde drevet Sjakkhuset, og da jeg sluttet der hadde tenkt at jeg aldri skulle bli advokat. Men så fikk jeg en forespørsel på Facebook i forbindelse med Sjakkhuset ble lagt ned. Det var ikke en plan at det skulle gå den veien da. Så får vi se hva som skjer denne gangen, sier Bae.

Forbrukerjuss

Styreleder, gründer og majoritetsaksjonær Henrik A. Jensen sier i en pressemelding at han er glad for å få Tonje Hovde Skjelbostad
inn som konsernsjef.

– Tonjes brede og lange erfaring, både som leder og jurist og som medlem i utvalg og nemnder, var i bakhodet da jeg ansatte henne. Jeg tenkte at erfaringen kunne komme til nytte også ut over jobben som advokat – noe som viste seg å være et klokt valg, uttaler Jensen.

Skjelbostad skriver at hun gleder seg til kombinasjonen av ledelse og juss på forbrukerområdet.

– Dette er en fantastisk mulighet til å jobbe kreativt og kommersielt med gode løsninger for våre klienter og samarbeidspartnere. tillegg får jeg jobbet med en egen portefølje på mitt spesialfelt markedsretten, uttaler Skjelbostad.