– Vi gleder oss veldig til å representere Norge i Tokyo, sier vinnerne av konkurransen som ble arrangert i Oslo sist uke.

ELSAs forhandlingskonkurranse går ut på at to lag skal forsøke å forhandle seg fram til en avtale.

– Det er lite fokus på forhandlinger i løpet av jusstudiet, men egenskaper og erfaring innen forhandlingsteknikk kan være svært nyttig i arbeidslivet. Det gjelder særlig for jurister og advokater, og tilbakemeldinger fra advokatfirmaer tyder på at et fåtall av juridiske konflikter faktisk ender i retten. Det er derimot forhandlinger som utgjør en større del av deres hverdag. Vi i ELSA ønsker å bidra til at flere studenter får erfaring og egenskaper i denne viktige ferdigheten, skriver Mia Berthling Herberg fra ELSA i en melding.

Finale i juli

Finalen ble avholdt på kontorene til Arntzen de Besche i Oslo, som er hovedsponsor for den nasjonale forhandlingskonkurransen. Konkurransen besto av vinnerne fra de forhandlingskonkurransene som har blitt arrangert ved de juridiske fakultetene i Oslo, Bergen og Tromsø.

Vinnerlaget vil representere Norge i den internasjonale forhandlingskonkurransen. Denne finner sted i Tokyo i starten av juli. Hovedsponsor for deltakelsen er Juristforbundet.