Rettsmøter på video har åpnet en verden av problemstillinger man tidligere ikke ante eksisterte. For noen uker siden gikk advokaten som ikke fikk slått av kattefilteret sin siersgang kloden rundt.

Nå har avisen Sacramento Bee i California fanget opp en sak fra den lokale trafikkdomstolen, der tiltalte møtte opp live fra operasjonsstuen – mens han var kirurg i en pågående plastisk operasjon.

I videoen forklarer først en en rettsbetjent at rettsmøter om trafikksaker er lovpålagt å være offentlige, og at møtet derfor vil bli streamet på Youtube.  Til dette har kirurgen ingen innvendinger.

Deretter kommer dommeren, som ikke er udelt begeistret for at tiltalte er midt i en operasjon. I bakgrunnen kan man høre piping fra medisinsk utstyr. En sykepleier holder tilsynelatende telefonen som filmer.

– Så om jeg ikke tar feil, så ser jeg en tiltalt som er midt i en operasjonsstue, tilsynelatende aktivt engasjert med å yte tjenester til en pasient. Er det korrekt, Mr. Green? Eller skal jeg si dr. Green? spør dommeren, når han kommer inn i videokonferansen.

– Jeg har en annen kirurg her som gjør operasjonen sammen med meg, beroliget legen over Zoom-konferansen, men dommeren lot seg ikke imponere.

– Jeg tror ikke det. Jeg synes ikke det er passende, svarer dommeren, og omberammer etter noe diskusjon møtet til neste uke.

I følge Sacramento Bee har The Medical Board of California varslet at de vil se nærmere på episoden, og uttalt at de «expects physicians to follow the standard of care when treating their patients».

Hele videoen ser du her.