11 søkere meldte seg da det i vår ble utlyst stilling som tingrettsdommer i Hordaland tingrett, og fredag ble advokat Erlend Baldersheim fra Regjeringsadvokaten utnevnt i stillingen. Baldersheim har doktorgrad siden 2016, og har tidligere vært over tre år som fullmektig og konstituert ved samme domstol, før han begynte hos Regjeringsadvokaten i 2017.

Annonse

Ønsker du jobb som påtalejurist i Oslo politidistrikt?

Nye i Tromsø

Ved Nord-Troms og Senja tingrett, med kontorsted i Tromsø, skal det ansettes to nye dommere. Nå er Sigrid Nystedt og Marie Vangen utnevnt i stillingene. Nystedt har allerede vært dommerfullmektig og konstituert dommer i nesten sju år, senest ved samme tingrett hvor hun nå tiltrer. Før det var hun utreder i Høyesterett og advokat i Bing Hodneland.

Vangen har tidligere vært konstituert tingrettsdommer ved samme domstol, men har ellers vært ansatt på Universitet i Tromsø de siste 14 årene, senest som førsteamanuensis. Hun fikk doktorgraden i 2018.

Ved Søndre Østfold tingrett har tingrettsdommer i Halden Camilla Mordt flyttet seg til det ledige embetet i Fredrikstad, mens hun i Halden vil bli etterfulgt av direktør for Helfo kontroll Gry Hege Ahlgren.

To Vestfold

Ved Vestfold tingrett har det vært utlyst to ledige embeter. Her innstilte innstillingsrådet før sommeren Silvelin Bratholm på topp, foran politiadvokat Iselinn Beck Håvarstein. Også disse utnevningene ble behandlet i statsrådet fredag.

Bratholm er i dag senioradvokat i Tenden, der hun har vært siden 2020. Hun har tidligere vært blant annet utreder i Høyesterett og dommerfullmektig i Asker og Bærum. Håvarstein har vært i Oslo politidistrikt siden 2012, med unntak av halvannet år som konstituert statsadvokat i Vestfold, Telemark og Buskerud.