Andenæs Aaløkken Veum Advokatfirma DA ble etablert av Ellen Holager Andenæs, Vegard Aaløkken og Johnny Veum i 2004. I fjor gikk Veum ut, for heller å forfølge en karriere som tingrettsdommer i Romerike og Glåmdal tingrett.

Andenæs Aaløkken Veum har de siste årene hatt en svakt synkende omsetning, fra 22,5 millioner i 2018, til 19,6 millioner i fjor. Nå har partnerne bestemt seg for å satse hardere innen sivilretten.

Annonse

Vi søker advokater/advokatfullmektiger i Oslo

Fem nye

Fra 1. september tar de inn fem nye partnere, hvorav fire melder overgang fra kontorfellesskapet Kindem & Co. De fire er Karl Tvedt, Olav Ramel Haaland og Asle Hesla og Katharina Vig Lunde. I tillegg kommer Ida Kumrije Rusiti inn, som har drevet egen praksis.

– Vi er godt etablert innenfor strafferetten, men satser nå også på å styrke kompetansen innenfor det sivilrettslige rettet både mot næringsliv og det private marked. Ved denne utvidelsen kan vi påta oss flere oppdrag innen blant annet arbeidsrett, fast eiendom, selskapsrett, konkurs, utlendingsrett, familie og arv, sier Vegard Aaløkken.

– Er det en sammenheng mellom omsetningsutviklingen og denne endringen?

– Ja, det kan man si. Det er riktig at betingelsene er for dårlig for benefiserte saker. Vi har hatt en stor del av våre saker der. Det er bare sånn det er. Satsen er høyere på andre områder. Men fortsatt er vi i pris langt under de store forretningsfirmaene, sier Aaløkken.

Fortsatt Veum

Til tross for at med-grunnlegger Johnny Veum forlot firmaet i fjor, pryder navnet hans fortsatt firmaets logo. Det kommer det til å fortsette med en liten stund til, forteller Vegard Aaløkken.

– Det har vi ikke helt klart å lande, ennå. Men det vil nok sikkert komme en endring.

– Dere har jo en V i domenenavnet til firmaets hjemmeside også.

– Jo, men vi kan jo si at V'en står for Vegard, spøker Aaløkken.